Wie kent het merk Levi's niet? Het merk dat officieel Levi Strauss & Co heet, is een gerenommeerd kledingbedrijf uit Amerika dat in 1853 werd opgericht door Levi Strauss. De Duitse immigrant richtte het merk op in San Francisco tijdens de California Gold Rush.

Levi's staat bekend om eerdere collabs met o.a. Jordan, waarmee het een aantal zeer gewilde en limited sneakers uitbracht. Ditmaal gaat het jeansmerk de samenwerking aan met niemand minder dan New Balance, waarmee het twee nieuwe New Balance 580 sneakers zal gaan droppen.

We blikken vooruit op de release van de Levi’s x New Balance 580 "Navy Magenta" en de Levi’s x New Balance 580 "Grey Blue" die naar alle waarschijnlijkheid volgende maand zullen gaan droppen.

Levis x New Balance 580 Navy Magenta Foto 4

De Levi's x New Balance 580 collab zal verkrijgbaar zijn in twee colorways: de ene pronkt met zwart denim met beige suède accenten, de andere met blauw denim en grijs nubuck. Beide sneakers zijn voorzien van blauwe en roze accenten geïnspireerd op mountainbikes uit de jaren 70.

Deze samenwerking is een eerbetoon aan Marin County, de bakermat van het mountainbiken, net over de Golden Gate Bridge vlakbijk de stad waar het voor Levi's allemaal begon: San Francisco. New Balance en Levi's vertellen het verhaal van deze collab in de schoenendoos:

"Begin jaren 70 werd in Marin County de mountainbike geboren. Fietsers verlegden hun grenzen op de wegen van Mount Tamalpais, met aangepaste fietsen op ruig terrein. Ongelukken maakten deel uit van de evolutie van de sport. Levi's® denim werd het uniform voor deze pioniers - duurzaam, beschermend en stijlvol."

De grove tussenzool geeft de sneaker een outdoor-uitstraling en bevat technologie dat zich uitstekend laat lenen voor avontuurlijke wegen. De ABZORB-demping dempt schokken, terwijl de ROLLBAR-technologie zorgt voor stabiliteit.

Wil jij op de hoogte blijven van deze heerlijke samenwerking? Check dan regelmatig onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Levi’s x New Balance 580 "Navy Magenta"

Dec
07
Levi’s x New Balance 580 "Dark Gray / Blue"

Levi’s x New Balance 580 "Dark Gray / Blue"

MT580LV2
Alle verkooppunten

Levi’s x New Balance 580 "Grey Blue"

Dec
07
Levi’s x New Balance 580 "Beige Blue"

Levi’s x New Balance 580 "Beige Blue"

MT580LE2
Alle verkooppunten
Levis x New Balance 580 Navy Magenta Foto 3
Levis x New Balance 580 Navy Magenta Foto 2
Levis x New Balance 580 Navy Magenta Foto 1
Levis x New Balance 580 Grey Blue Foto 3
Levis x New Balance 580 Grey Blue Foto 2
Levis x New Balance 580 Grey Blue Foto 1
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur