Tim
Geschreven door
Tim

Mixed feelings? Waarom, horen wij jullie denken. Nou, wij vinden deze Nike Air Max 1 "Blueprint" gewoon een hele mooie sneaker, maar het probleem is dat deze sneaker niet in Europa zal droppen maar exclusief in Noord-Amerika. Uiteraard zal de sneaker wel te koop zijn via marketplaces als StockX en Klekt, maar daar zul je helaas wat meer betalen dan de adviesprijs. Ondanks deze teleurstelling bekijken wij alsnog de prachtige officiële foto's van de sneaker.

De Nike Air Max 1 "Blueprint" heeft zijn naam te danken aan rasterpatronen die worden gebruikt in architecturale blauwdrukken

Nike Air Max 1 Blueprint Foto 9
Nike Air Max 1 Blueprint Foto 10

Één van de drie Air Max 1-releases die gepland staat om te releasen op Air Max Day is deze Air Max 1 "Blueprint". De bijnaam Blueprint zien we letterlijk terug in het ontwerpconcept door een verscheidenheid aan details die de oorsprong van de iconische sneaker weergeven. De door Tinker Hatfield ontworpen Nike Air Max 1 werd officieel uitgebracht in 1987 en was de basis van de toekomst van de Air Max sneakers van Nike.

De Air Max 1 "Blueprint" maakt gebruik van een vrijwel volledig blauwe colorway, met een bovenwerk van suède gecombineerd met wit en sail. Rasterpatronen, die we normaliter terug zien in architecturale blauwdrukken, zijn toegepast op de Swoosh- en tonglogo. Op de inlegzolen is het 'recept' van de sneaker terug te vinden, zo zien we als het ware de fundering van de sneaker en hoe de sneaker is opgebouwd in een grafische print, waarop de staat Oregon (waar het Nike World Headquarters zich bevindt), samen met een afbeelding van de wereld terug te vinden is. Ons favoriete detail zien we terug op de hiel, waar de klassieke Nike Air tekst bovenop een print van de Aarde staat vermeld.

Nike Air Max 1 "Blueprint"

26
Mar 2022
Nike Air Max 1 "Blueprint"

Nike Air Max 1 "Blueprint"

DR0448-100
Alle verkooppunten
Tim
Geschreven door
Tim