Tim
Geschreven door
Tim

Converse komt morgen weer met een gloednieuwe sneaker collab, ze zijn namelijk de samenwerking aangegaan met niemand minder dan het Amsterdamse Patta. Het gaat hier om deze schitterende Patta x Experimental Jetset x Converse Chuck 70 High waarvan we inmiddels de officiële foto's hebben.

De collectie gaat onder de naam 'Patta Pyschogeographic Practice', en bestaat naast deze Converse Chuck 70 High uit jassen, hoodies, sweatshirts en T-shirts. De Patta x Experimental Jetset x Converse Chuck 70 heeft een strakke, witte canvasconstructie, die werkt als de perfecte achtergrond voor het unieke ontwerp bestaande uit rode en blauwe pijlen en een triple P-logo dat psychogeografie vertegenwoordigt, wat wordt gedefinieerd als het effect van een geografische locatie op de emoties en het gedrag van personen. Ook is er een slogan in zwarte tekst te lezen: "…to walk is to read — to read is to walk" en "the city is an infrastructure of language."

"Het idee van psychogeografie is om de gebaande wegen die je door een stad leiden te trotseren, en in plaats daarvan af te drijven, te verkennen en rond te dwalen op een meer natuurlijke, free flowing manier", vertelt Patta. “Met deze capsulecollectie kun je jezelf eraan herinneren dat het allemaal om de reis gaat, niet om de bestemming. Schakel de automatische piloot uit en verken op basis van impulsen. Deze samenwerking gaat over de kleding en waar je deze stijlen mee naartoe neemt. Rechts is links. Links is rechts. Zuid is noord. Noord is zuid.”

Patta x Experimental Jetset x Converse Chuck 70 High

11
Nov 2022
Patta x Experimental Jetset x Converse Chuck 70 High

Patta x Experimental Jetset x Converse Chuck 70 High

A03173C
Alle verkooppunten
Patta x Experimental Jetset x Converse Chuck 70 Foto 6
Patta x Experimental Jetset x Converse Chuck 70 Foto 7
Tim
Geschreven door
Tim