Tim
Geschreven door
Tim

De sneakers van New Balance zijn op dit moment wellicht dé populairste sneakers in het Verenigd Koninkrijk en de sneaker wordt ook steeds populairder in Nederland. Hoewel de roots van het merk in Boston liggen, zien we met name in het VK een opwaardse trend in het straatbeeld, waarbij jongeren - van voetbalfans tot de casual sneaker liefhebber - steeds vaker te spotten zijn op een paartje NB's.

Puur gebaseerd op de succesvolle geschiedenis van New Balance en het in Londen gevestigde streetwearlabel Palace is deze nieuwe samenwerking waarbij de New Balance 991 als hoofdrolspeler is gekozen volkomen logisch. Het Britse merk Palace werd opgericht door Gareth Skewis en Lev Tanju. Palace heeft sinds de oprichting in 2009 de Britse streetwearcultuur opnieuw gedefinieerd. Jaar op jaar komt Palace met hun eigen kenmerkende humoristische benadering van design in de vorm van T-shirts, sweaters, hoodies en andere kleding. Palace hecht veel waarde aan authenticiteit en heeft het skateboarden altijd op nummer 1 staan, wat in contrast staat met de atletische roots van New Balance. Misschien dat juist dit gegeven deze samenwerking zo speciaal maakt.

Palace x New Balance 991 Made in UK Ultra Violet Foto 2
Palace x New Balance 991 Made in UK Taos Taupe Foto 2

New Balance en Palace komen na de 580 nu met een 991 sneaker collab

In september 2022 kwamen beide partijen al samen voor een collab waarbij de 580 de hoofdrol speelde, nu komen Palace en New Balance weer samen om een historische samenwerking tot stand te brengen. Het duo gebruikt het Made In UK 991-model van New Balance en voegt hun gedeelde identiteiten samen om een tijdloos ontwerp te creëren dat door de jaren heen met zekerheid tijdloos zal blijven. Het gaat om dit geval om twee colorways die verkrijgbaar zijn voor zowel dames als heren.

De Palace x New Balance 991 Made in UK "Taos Taupe" wordt geleverd in de officiële colorway van taos taupe met black en grape juice. Als we kijken naar de Palace x New Balance 991 Made in UK "Ultra Violet" zien we dat er gekozen is voor een kleurstelling die bestaat uit black met griffin en ultra violet. Beide sneakers zijn voorzien van een ripstop-basis met leren details, suède over de mud guards en op de hak, terwijl textiel aan de zijkant is toegepast. Andere details zijn het kenmerkende "N" -logo aan elke kant, Palace-branding op de tongen, hakken en inlegzolen met "P991" kanten dubraes bovenop de tweekleurige rubberen buitenzool.

Beide sneakers zullen droppen op de webstie van New Balance en tevens via diverse andere verkooppunten die later deze week bekend zullen worden gemaakt. Check regelmatig onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina voor het laatste nieuws.

Palace x New Balance 991 Made in UK "Taos Taupe" en "Ultra Violet" voor heren

19
May 2023
Palace x New Balance 991 Made in UK "Taos Taupe"

Palace x New Balance 991 Made in UK "Taos Taupe"

M991PAL
Alle verkooppunten
19
May 2023
Palace x New Balance 991 Made in UK "Ultra Violet"

Palace x New Balance 991 Made in UK "Ultra Violet"

M991PLE
Alle verkooppunten

Palace x New Balance 991 Made in UK "Taos Taupe" en "Ultra Violet" voor dames

19
May 2023
Palace x New Balance 991 Wmns Made in UK "Taos Taupe"

Palace x New Balance 991 Wmns Made in UK "Taos Taupe"

W991PAL
Alle verkooppunten
19
May 2023
Palace x New Balance 991 Wmns Made in UK "Ultra Violet"

Palace x New Balance 991 Wmns Made in UK "Ultra Violet"

W991PLE
Alle verkooppunten
Palace x New Balance 991 Made in UK Taos Taupe Foto 3
Palace x New Balance 991 Made in UK Ultra Violet Foto 3
Tim
Geschreven door
Tim