Tim
Geschreven door
Tim

De WRPD Runner, ook wel bekend als de Warped Runner is een nieuwe sneaker van New Balance. De schoen heeft een gewelfd silhouet en een bovenwerk van clean mesh en suède, met spaarzame branding in de vorm van een mazige "N" aan de buitenkant. De sneaker maakt gebruik van de FuelCell technologie, die zorgt voor responsieve demping en stabiliteit. De zool van de WRPD Runner is grof gelaagd en is een ware showcase van de hardlooptechnologie van New Balance.

Inmiddels is er ook bekend wanneer de sneaker voor het eerst zal gaan droppen en in welke colorway. Op 16 augustus dropt namelijk deze gloednieuwe New Balance Warped Runner "Sandstone".

New Balance Warped Runner Sandstone Foto 3
Sneaker District
New Balance Warped Runner Sandstone Foto 2

New Balance slaat met de futuristische Warped Runner sneaker een nieuwe weg in

Zoals je kunt zien wijkt de WRPD Runner sneaker af van de gebruikelijke ontwerpen van New Balance en begeeft het merk zich op onbekend terrein. In feite zou het niet overdreven zijn om te suggereren dat New Balance een nieuw hoofdstuk begint als je dit model vergelijk met de meer klassieke modellen die het merk verkoopt. New Balance staat bekend om het nieuw leven inblazen van klassieke en oudere modellen en slaat nu een frisse richting in - wat ons betreft leuk om te zien!

De WRPD Runner werd onthuld tijdens AURALEE's Spring/Summer 2024 showcase tijdens Paris Fashion Week en introduceert een geheel origineel ontwerp binnen de New Balance line-up. Het straalt een avant-gardistische en golvende esthetiek uit, die afwijkt van het conventionele aanbod van het merk.

Het gestroomlijnde bovenwerk van mesh en suède smelt naadloos samen, geplaatst op een tussenzool met twee componenten, gemaakt van een mix van schuim en rubber. In tegenstelling tot traditionele New Balance sneakers is het merk in dit geval nog minimalistischer te werk gegaan dan we normaal al gewend zijn. De gebruikelijke hiel, tong en toebox borduursels, vaak geassocieerd met New Balance, zijn hier een stuk minder aanwezig. In plaats daarvan siert een gaasachtige "N" subtiel de buitenkant van de sneaker.

Charlotte Lee, senior footwear designer bij New Balance, deelde haar inzichten:

"De WRPD Runner belichaamt een nieuw concept dat de stijl en prestaties samenvoegt. Het bovenwerk straalt een ingetogen elegantie en onwrikbare kwaliteit uit, terwijl de zool een vervormde incarnatie van onze top running technologie, de FuelCell, laat zien. De vloeiende contouren van het schuim smelten naadloos samen met de abstracte esthetiek van futuristisch design en roepen een krachtig gevoel van eeuwigdurende beweging op."

Deze nieuwe New Balance Warped Runner "Sandstone" is vanaf 16 augustus verkrijgbaar via diverse verkooppunten.

New Balance Warped Runner Sandstone Foto 1
Sneaker District
New Balance Warped Runner Sandstone Foto 4

New Balance Warped Runner "Sandstone"

16
Aug 2023
New Balance Warped Runner "Sandstone"

New Balance Warped Runner "Sandstone"

UWRPDMOB
Alle verkooppunten
New Balance Warped Runner Sandstone Foto 5
New Balance Warped Runner Sandstone Foto 10
Tim
Geschreven door
Tim