De New Balance 580 sneaker werd voor het eerst uitgebracht in 1996. Tijdens de eerste jaren na de release werd de sneaker wellicht iets overschaduwd door de populairdere 990 serie, maar dit kwam mede doordat de sneaker eind jaren negentig exclusief verkrijgbaar was in Japan. Dit droeg bij aan zijn mindere wereldwijde bekendheid, maar inmiddels kan het model zich prima meten met de andere sneakers van New Balance.

Vandaag werd bekend dat de New Balance 580 binnenkort voorzien wordt van de GORE-TEX behandeling. Het materiaal wordt al jaren toegepast op diverse sneakers, voor uitstekende bescherming tegen het slechtere weer. Het beschermt tegen wind en regen en zorgt ervoor dat de ventilatie optimaal blijft.

Aan de hand van de officiële foto's van deze New Balance 580 Gore-Tex "Black Magnet" werpen we een blik op de aankomende release.

New Balance 580 Gore Tex Black Magnet Foto 2

Deze New Balance 580 sneaker biedt door de toevoeging van Gore-Tex uitstekende bescherming tegen het slechte weer

Een comeback van jewelste mogen we de release van deze aankomende 580 sneaker best noemen. Deze ooit nog limited sneaker werd beroemd in de trendsettende straten van Harajuku. Diverse collabs zorgden ervoor dat de 580 een legendarische status kreeg en nu doet New Balance dit icoon herleven. De vernieuwde 580 in de kleuren Black, Magnet en Grey Matter heeft een slankere neus en lagere kraag. De constructie is een getrouwe nabootsing van de materialen en kenmerken van de OG-release uit de jaren 90.

We hebben helaas nog geen releasedatum voor je, maar daar houden we je van op de hoogte via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

New Balance 580 Gore-Tex "Black Magnet"

Nov
01
New Balance 580 Gore-Tex "Black Magnet"

New Balance 580 Gore-Tex "Black Magnet"

MT580RGR
Alle verkooppunten
New Balance 580 Gore Tex Black Magnet Foto 3
New Balance 580 Gore Tex Black Magnet Foto 4
New Balance 580 Gore Tex Black Magnet Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur