Tim
Geschreven door
Tim

De Nike Air Max 90 werd voor het eerst uitgebracht in 1990, de sneaker ging destijds echter nog niet onder de naam Air Max 90, maar werd de Air Max 3 of gewoon de Air Max genoemd. In 2000 was het jaar waarin Nike de naam officieel veranderde in Air Max 90. De eerste colorway waarin de Air Max 90 uitgebracht werd was de white/black/cool grey/infrared. De meeste vonden het infrared rond de nike air unit helemaal geweldig, wat absoluut niet het geval was bij de Nike Air Max 1.

Bekijk onze Nike Air Max 90 collectie

Het bovendeel van de Nike Air Max 90 is gemaakt van Duromesh, synthetisch suède en synthetisch leer. Was het het materiaal dat de Air Max 90 zo populair maakte, of waren het de kleuren? Iedereen had zo zijn eigen redenen. Ook bracht Nike in 1990 de speciale lederen limited edition-modellen uit.

Sinds 1990 heeft Nike een divers aantal colorways uitgebracht, gemaakt van verschillende materialen. Onlangs bracht Nike een speciale Air Max 90 op de markt, speciaal gemaakt voor Steve Nash van de Phoenix Suns en ook een paar voor de winkel "Huf". Een ander concept van Nike is een mengelmoes van de Air Max 90 en de Air Max 360, wat resulteerde in een hybride model.

Tim
Geschreven door
Tim