Tim
Geschreven door
Tim

Het had weinig gescheeld of de Nike Air Max 97 had Nike Air Max Total 3 geheten. De redenen waarom Nike besloten heeft om te gaan voor de naam Air Max 97 is niet bekend. Op het eerste gezicht valt direct het slanke model op. De Nike Air Max 97 is geïnspireerd op de Hogesnelheidstrein in Japan, met de naam: Japanese Bullet Train.

Bekijk onze Air Max 97 collectie

De meest populaire kleur van de Nike Air Max 97 is zonder twijfel toch wel de metallic zilver / varsity rood-wit-zwarte. Over de volledige lengte is de air unit zichtbaar. Nike pronkt met haar moderne technologie, ook de drie reflecterende lijnen op de bovenkant geven een mooi glow effect.

De oorspronkelijke Nike Air Max 97 kleur is door de jaren heen diverse malen opnieuw uitgebracht. In 2001 werd een speciaal slip-on model geproduceerd, maar werden nooit echt populair. Een speciale zwart / neon geel / zilver metallic kleur werd in 1997 uitgebracht in Japan en in 2006 werd er een Nike Air Max 360 hybride gemaakt met de bovenkant van de Air Max 97 en de tussenzool van de Air Max 360. 2017 was het jaar van de Air Max 97 Silver Bullet, gevolgd door een Gold editie.

Bekijk onze Air Max 97 collectie

Tim
Geschreven door
Tim