Jackie Robinson was een legendarische Amerikaanse honkbalspeler die geschiedenis schreef door de eerste Afro-Amerikaan te worden die in de Major League Baseball (MLB) speelde. In 1947 speelde hij voor de Brooklyn Dodgers en maakte zo de weg vrij voor andere Afro-Amerikanen in het professionele honkbal. Robinsons opmerkelijke carrière toonde niet alleen zijn uitstekende atletische vaardigheden, maar ook zijn veerkracht tegenover rassendiscriminatie.

Nike heeft een geschiedenis van het vieren en eren van iconische atleten en culturele figuren door middel van exclusieve releases en campagnes. Als eerbetoon aan Jackie Robinson eert Nike het honkbalicoon met een speciale Air Max 1 sneaker. Deze aankomende Nike Air Max 1 ’86 "Jackie Robinson" is een eerbetoon aan Robinsons blijvende impact.

Alle verkooppunten

Apr
15
Coming soon
Nike Air Max 1 ’86 "Jackie Robinson"

Nike Air Max 1 ’86 "Jackie Robinson"

FZ4831-400
Alle verkooppunten
Nike Air Max 1 86 Jackie Robinson Foto 6

Na de Air Force 1 krijgt nu ook de Air Max 1 sneaker een speciale Jackie Robinson release

Zoals je kunt zien straalt deze release een en al premium uit, mede mogelijk gemaakt door de colorway die bestaat uit de kleuren Midnight Navy, Obsidian, Sail, Metallic Gold en Gum Light Brown. Hij is gemaakt van premium materialen zoals zacht suede en mesh.

Deze speciale versie van de Air Max 1 is voorzien van mooie details, zoals metallic veteroogjes en de iconische "42" patch op de pull tab van de tong. Het ontwerp van de schoen wordt afgemaakt met een witte tussenzool en een rubberen gum buitenzool. Ook krijg je er twee sets veters bij met gouden lace tips. Op de binnenzool zijn opvallende patches te zien met daarop de datum 15 april 2024, die de datum van Jackie Robinson Day markeren.

Vooralsnog denken we dat de sneaker zal droppen op maandag 15 april 2024, maar dat is nog niet bevestigd. Om op de hoogte te blijven van de releasedatum, check je dagelijks releasekalender, ons blog, Facebookpagina en onze Instagram page.

Nike Air Max 1 86 Jackie Robinson Foto 7
Nike Air Max 1 86 Jackie Robinson Foto 8
Nike Air Max 1 86 Jackie Robinson Foto 2
Nike Air Max 1 86 Jackie Robinson Foto 3
Nike Air Max 1 86 Jackie Robinson Foto 4
Nike Air Max 1 86 Jackie Robinson Foto 5
Nike Air Max 1 86 Jackie Robinson Foto 9
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000