Nike richt de laatste tijd de pijlen behoorlijk op het nieuwe model dat ongeveer een jaar geleden voor het eerst werd uitgebracht; de Air Max Golf. Eerst was het de Nike Air Max 1 die onderhanden werd genomen, waarna het nu de beurt is aan de Air Max 97 om een Golf-transformatie te ondergaan. En wat voor een transformatie!

De Air Max 97 Golf werd voor het eerst gedropt in Januari; het ging toen om de "Silver Bullet" colorway. Nike pakt nu door met een wel heel opvallende release. Net als de Nike Air Max 1 Golf NRG "Green Grass" die vorig jaar dropte is deze release voorzien van een colorway die is geïnspireerd door het meest belangrijke element van de sport: de grasmat.

De Nike Air Max 97 Golf "Grass" maakt gebruik van een simpele wit, geel en groene colorway, met synthetisch grasachtig materiaal op de bovenkant - wat doorloopt over vrijwel het gele bovenste gedeelte. Een bijpassende groene inlegzool staat mooi in contrast met het geel dat is toegepast op de air unit en de Swoosh. Een doorschijnende buitenzool maakt het ontwerp af.

Nike heeft een releasedatum van 27 januari aangegeven, het is nog even afwachten of dat ook voor Europa van toepassing is. Check dus regelmatig onze sneaker releasekalender voor updates!

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur