Niet alleen wij hebben in de jaren 60 en 70 te maken gehad met Piratenzenders, het was ook een fenomeen het Verenigd Koninkrijk. Zelfs nu zijn er in diverse delen van Engeland nog Piratenzenders te bespeuren. Reden genoeg voor Nike om dit als thema toe te passen op deze nieuwe Nike Air Max 90 "Pirate Radio" die zal droppen in twee colorways.

Het eerste paartje is bedekt met Navy, Silver en Red - de kleuren van de nationale vlag van Union Jack. Unieke details zijn onder meer een synthetisch bovenwerk met leren overlays, radiogolven op de hielen, geborduurde Swoosh-logo's en het beroemde Skull Broadcasting-logo dat staat gedrukt onder de doorschijnende buitenzool.

Het tweede paartje is compleet het tegenovergestelde qua kleuren, deze sneaker is volledig gehuld in een wit/grijze colorway. Wat bij dit paartje wel direct opvalt zijn de gouden details die zijn toegepast op de Swoosh aan de zijkant. Ook is er gekozen voor een gouden lacelock onderaan de veters. Een doorschijnende Icy buitenzool maakt deze look af.

Een releasedatum hebben we helaas nog niet voor je, al zal dit niet lang meer gaan duren. We zagen beide sneakers onlangs namelijk al voorbij komen, maar waren in razend tempo uitverkocht. Het wachten is nu dus op de andere shops.

Op de hoogte blijven van meer nieuws over sneakers? Check dan regelmatig onze sneaker releasekalender, ons blog en onze Facebook pagina.

foto's: @thenikedump

Stephan
Geschreven door
Stephan