Van bekende designers uit Japan tot supersterren als Travis Scott: de upcoming Stussy x Nike Air Zoom Spiridon Caged is al aan de voeten van meerdere celebrities gespot. Deze collab heeft er dus alle schijn van een heel groot succes te worden. Of deze release ook in Nederland zal aanslaan moet nog blijken, hoewel Stussy ook hier een bekend merk is, doet de Air Zoom Spiridion het qua verkoopcijfers wat minder. Er was sprake dat deze collab drie colorways zou omvatten, wij hebben tot nu toe enkel twee colorways voorbij zien komen, inclusief de officiële foto's en releasedata.

Je zou verwachten dat de schoen de twee colorways op soortgelijke wijze zou rocken, maar dat is in dit geval niet van toepassing. Beide sneakers zijn zowel qua opbouw als kleur uniek. De eerste, die op dit moment de favoriet lijkt te zijn, is de Stussy x Nike Air Zoom Spiridon Caged "Fossil", waarvan de helderdere accenten ervoor zorgen dat de textuur het werk doet. De schoen is rond de toe box en de zijkant voorzien van ademend mesh, terwijl de overlays rondom de schoen het paartje een grovere uitstraling geven. De kleur zwart is toegepast op de Swoosh aan de zijkant, de bovenkant van de toe box, de onderkant en rondom de air unit. Beide schoenen zijn tevens voorzien van Stussy branding op de hak, de tong en de voorkant van de toe box.

De Stussy x Nike Air Zoom Spiridon Caged "Pure Platinum" is weer een verhaal apart, met de Stussy-branding als enige gedeelde kenmerken ten opzichte van het Fossil-paartje. De scoen is voorzien van heftige glanzende en reflecterende metallic overlays dat is geplaatst op een vrijwel volledige blauwe mesh-bovenkant - dat er overigens niet zo ademend uitziet als het andere paartje.

Beide schoenen droppen op Vrijdag 3 April om 9 uur 's morgens. Check voor de verkooppunten de sneaker releasekalender of de verkooppagina van beide schoenen hieronder.

-------------------------

STUSSY X NIKE AIR ZOOM SPIRIDON CAGED "FOSSIL"

STUSSY X NIKE AIR ZOOM SPIRIDON CAGED FOSSIL

Releasedatum: Vrijdag 3 April
Stijlcode: CQ5486-200
Colorway: Fossil/Black/Fossil
Verkoopprijs: €160,00
Verkooppunten: klik hier

-------------------------

STUSSY X NIKE AIR ZOOM SPIRIDON CAGED PURE PLATINUM

STUSSY X NIKE AIR ZOOM SPIRIDON CAGED PURE PLATINUM

Releasedatum: Vrijdag 3 April
Stijlcode: CU1854-001
Colorway: Pure Platinum/Black/White
Verkoopprijs: €160,00
Verkooppunten: klik hier

-------------------------

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur