Tim
Geschreven door
Tim

Deze aankomende Nike Dunk Low "Setsubun" is geïnspireerd op het jaarlijkse Japanse festival dat bekend staat als Setsubun. Setsubun, ook wel het "Bean-Throwing Festival" genoemd, wordt gevierd op de dag voor het begin van de Lente volgens de oude Japanse kalender. Tijdens het festival is het traditie om droge sojabonen te gooien om demonen weg te jagen, terwijl je "Demons out, good luck in!" schreeuwt, of op z'n japans: "悪魔が出て、頑張ってください!". Dit ritueel wordt uitgevoerd om boze geesten te verdrijven en geluk te vergaren.

De Nike Dunk Low "Setsubun" zit bomvol details en is uitgevoerd als een kunstwerk

Nike Dunk Low Setsubun Foto 10
Nike Dunk Low Setsubun Foto 9

De Nike Dunk Low "Setsubun" is voorzien van een lichtbruine basis gecombineerd met kaki en donkerbruine overlays. Andere details zijn de paarse contrasterende accenten die zijn toegepast op de swooshes, de voering, op de tongen en op een "demon" geborduurd op de hiel.

Verder zien we een witte tussenzool bovenop een halfdoorschijnende buitenzool met een speciaal kunstwerk uit de late Edo-periode (1840) van Utagawa Kuniyoshi getiteld 金時の節分. Het kunstwerk toont een bonengooiende kinderheld bekend als Kintarō, die zal opgroeien tot de machtige krijger Sakata Kintoki.

Benieuwd naar de releasedatum? Wij houden je op de hoogte via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Nike Dunk Low "Setsubun"

01
Jun 2022
Nike Dunk Low "Setsubun"

Nike Dunk Low "Setsubun"

DQ5009-268
Alle verkooppunten
Tim
Geschreven door
Tim