Nike kwam op het onlangs gevierde Air Max Day 2024 tussen neus en lippen door met een wel heel speciale Air Max 1 sneaker op de proppen, want zo dik als deze Nike Air Max 1 '87 Premium "University of Oregon" zien we ze maar zelden. Om Air Max Day 2024 te vieren, onthulde Nike onlangs een exclusieve samenwerking met Division Street waarmee zij samen met deze Air Max 1 kwamen. 

Deze zeer gelimiteerde sneaker werd op 26 maart exclusief op de website van GOAT gedropt. Het was al snel te merken dat de kans om het paartje te scoren voor de adviesprijs erg klein was, waardoor de sneaker nu enkel nog te koop is op resell sites als StockX. De prijzen vallen as we speak nog mee, dus je kan er beter snel bij zijn want deze sneaker kan zomaar sky high gaan.

Nike Air Max 1 87 Premium University of Oregon Foto 11
ad__sneaks
Nike Air Max 1 87 Premium University of Oregon Foto 10
ad__sneaks

Phil Knight en zijn Division Street hebben een groot aandeel in de release van deze Nike Air Max 1 '87 Premium "University of Oregon"

Phil Knight, de medeoprichter van Nike heeft een belangrijke band met de staat Oregon in de Verenigde Staten, mede doordat het hoofdkantoor van Nike in Beaverton staat, wat een buitenwijk is van Portland. Division Street werd opgericht door Phil Knight en pleitbezorgers van Oregon. Dit initiatief stelt atleten die studeren aan de Univversity of Oregon in staat om persoonlijke merken op te bouwen en marketingkansen te benutten door hun naam en imago te gebruiken. Door middel van samenwerkingen creëren ze unieke sneakers, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de atleten van de school.

Ook deze Nike Air Max 1 '87 Premium "University of Oregon" is een resultaat van de samenwerking tussen Nike en Division Street. De bovenkant van de maakt gebruik van verschillende materialen die zijn uitgevoerd in aardetinten die doen denken aan eendenveren. We zien premium materialen als suede tot geperforeerd leer en canvas. Om de schoen wat speelser te maken is er gekozen voor een aantal dierlijke prints rond de wreef, toebox, de vlakken rond de veteroogjes en bovenaan de hiel. De grote Swoosh en de en mini Swooshes zijn uitgevoerd in een blauwe Navy tint, dat super mooi gaat met de iriserende olijfgroene details.

De slogan van de University Of Oregon "Once A Duck, Always A Duck" staat op de hakken en is tevens een knipoog naar het "Ugly Duckling" pack van Nike. Bovendien zijn de sneakers voorzien van een Oregon Ducks hangtag en een limited edition verpakking. De QR-code op de doos verwijst naar Ducks Of A Feather, een submerk van Division Street dat kleding en accessoires van Oregon's atleten aanbiedt.

Nike Air Max 1 '87 Premium "University of Oregon"

Mar
26
Nike Air Max 1 '87 Premium "University of Oregon"

Nike Air Max 1 '87 Premium "University of Oregon"

HQ2640-200
Alle verkooppunten
Nike Air Max 1 87 Premium University of Oregon Foto 1
ad__sneaks
Nike Air Max 1 87 Premium University of Oregon Foto 7
ad__sneaks
Nike Air Max 1 87 Premium University of Oregon Foto 9
ad__sneaks
Nike Air Max 1 87 Premium University of Oregon Foto 8
ad__sneaks
Nike Air Max 1 87 Premium University of Oregon Foto 12
ad__sneaks
Nike Air Max 1 87 Premium University of Oregon Foto 13
ad__sneaks
Nike Air Max 1 87 Premium University of Oregon Foto 2
Nike Air Max 1 87 Premium University of Oregon Foto 3
Nike Air Max 1 87 Premium University of Oregon Foto 4
Nike Air Max 1 87 Premium University of Oregon Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur