UPDATE: Drie van de vijf sneakers die onderdeel zijn van het Air Max 90 City Pack zullen op Zaterdag 29 Februari om 09:00 releasen. Het gaat hier om de Nike Air Max 90 "Parisian Bakers", de Nike Air Max 90 "London's Postmen and Postwomen" en de Nike Air Max 90 "Shanghai Delivery Service Workers".

We mogen gerust stellen dat de Nike Air Max 90 het laatste half jaar hét paradepaartje (paartje, get it?) van Nike is geworden. Mede doordat Nike besloten heeft om de Nike Air Max 1 wat rust te gunnen knallen de nieuwe AM90-releases je de laatste tijd om de oren. Gister kwam het nieuws naar buiten dat Nike met een nieuw City Pack gaat komen voor het model dat onlangs 30 kaarsjes uitblies.

Het gaat hier om vijf nieuwe colorways, geïnspireerd op vijf plaatsen en vijf beroepen over de hele wereld. De inspiratie haalt Nike dit keer niet alleen uit de lokale architectuur of het nachtleven, maar een laag dieper dan de standaard karakteristieke kenmerken van de steden die in de spotlight staan. Zo komen bakkers uit Parijs tot brandweermannen uit New York dit keer centraal te staan als verhaallijn achter de sneakers.

Fire Department of the City of New York (FDNY)
De brandweerlieden van New York City staan bij deze colorway centraal. De schoen bevat een reflecterende Swoosh geïnspireerd op een belangrijk onderdeel van het uniform. Het aangepaste hielembleem is bevestigd met schroeven en de schoen heeft op het linkerpaartje een "90" embleem.

Parisian Bakers
Wie had ooit gedacht dat bakkers centraal zouden staan bij een Air Max 90-release? In dit geval dus wel.. Bakkers uit Parijs zelfs. De schoen is vrijwel volledig gehuld in een witte colorway, uitgevoerd in textiel - een knipoog naar de bedrijfskleding van een gemiddelde bakker. De schoen heeft ook een wheat inlegzool met een "Baked Fresh Daily" -logo.

London's Postmen and Postwomen
Eindelijk krijgen postbezorgers eens hun welverdiende momentje van respect! Deze versie van de Air Max 90, die de postbodes en postvrouwen van Londen in het zonnetje zet, heeft een rond embleem op de tong die lijkt op een poststempel waarop Nike's mede-oprichter Bill Bowerman te zien is. Het materiaal van de schoen is geïnspireerd op de jas van een doorsnee postbezorger. Qua kleuren denk je al gauw aan DHL ;-)

Tokyo's Construction Workers
Een ode aan de bouwvakker. De Japanse bouwvakker in dit geval. De speciale tong is een knipoog naar straatborden rond bouwplaatsen, terwijl het plaatje van de bedrukte inlegzool het stadsbeeld van Japan benadrukt.

Shanghai Delivery Service Workers
Eerlijk zijn.. Wie besteld er nou niet minimaal een paar keer per maand iets op Thuisbezorgd? In Shanghai is dat niet veel anders. Blijkbaar reden genoeg voor Nike om deze Air Max 90 te laten inspirireren door twee bezorgdiensten voor eten in Shanghai, compleet met een tonglipje en een vijfsterren mud guard.

Geen release missen? Check regelmatig onze sneaker releasekalender.

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur