Nike kondigt aan binnenkort weer met een verbluffende Air Force 1 te komen in de vorm van dit kunstwerkje, de Nike Air Force 1 Low "Sashiko". "Sashiko"-designs hebben we onlangs al vaker voorbij zien komen, waaronder op de Dunk Low en de Air Jordan 4. Vandaag werpen we een blik op misschien wel de dikste Sashiko release tot nu toe.

"Sashiko" verwijst naar een handnaaitechniek uit Japan dat bekend staat om stof te versterken of te versieren, wat resulteert in prachtige geometrische patronen die direct in het oog springen. Het bovenwerk van dit model is bedekt met een reeks blauwe en zwarte patronen, waarbij een opvallende lambrisering de patronen van elkaar scheiden, dit in combinatie met opvallend lichte accenten rond de veters, tong en hiel. Suède is toegepast op de swoosh, rond de veteroogjes en de lip op de hiel. De tong is overigens voorzien van een witte "Sashiko" -stof.

Onder een gouden kanten dubrae met AF-1 '82-branding zit een geborduurde gouden swoosh, gecombineerd met stiksels op de hiel. Het hielstiksel is uitgevoerd in Kanji-schrift, net als de onderkand van de buitenzool. Platte witte veters gecombineerd met een witte voering en een witte tussenzool ronden het ontwerp af.

We moeten het voorlopig nog even doen met de foto's want de releasedatum is nog niet bekend. Check dan ook regelmatig onze sneaker releasekalender, ons blog en onze Facebook pagina.

Stephan
Geschreven door
Stephan