De datum 20 April zegt ons in Europa niet zo heel veel, maar in de Verenigde Staten is het hard op weg een officiële feestdag te worden. Tot die tijd is het daar een onofficiële feestdag van fanatieke gebruikers van marijuana, waarop toegewijde wiet dampers bijeenkomen om eens een lekker paffie te smoken - vaak op 16:20 (4:20) op die dag. Voor Nike is het jaarlijks een reden om een leipe release te droppen - en dit jaar is het de beurt aan deze koekoek Nike SB Dunk High "Dog Walker".

De "Dog Walker" neemt je mee terug in de tijd waarin de SB's nog werden voorzien van kleurrijke colorways en diverse materialen op één canvas. Zoals de naam al doet vermoeden maakt deze release gebruik van materiaal en kleuren die het best samen te vatten zijn als de "Dog Walker". Misschien moet je nog even een trekje van je joint nemen om de logica van deze release volledig te kunnen bevatten, maar soms is dat helemaal niet nodig!

De sneaker maakt gebruik van een combinatie van kleurrijke pony fur materialen die de basis vormen. Ruige groene overlays en een knalrode Swoosh aan de zijkant zorgen voor de x-factor op deze sneaker. De binnenzool is ook voorzien van een print die verwijst naar een breed scala aan hondenrassen, en de tag aan de binnenkant van de tong is verfraaid met een humoristisch kakemoji SB-logo.

Misschien wel het meest grappige detail is te vinden aan de onderkant van de Dog Walker, daar is namelijk het meest vreselijke gevoel op aarde samengevat in een print: het stappen in een hondendrol!

Hoewel de verwijzing naar de 4/20-feestdag in dit geval misschien minder duidelijk is dan bij eerdere modellen zoals de "Skunk", "White Widow' en de "Cheech & Chong" blijft dit natuurlijk een release die prima past bij een dag waar alles draait om gekkigheid.

Voorlopig lijkt Nike het enige verkooppunt in Europa te worden, dat gaat dus nog een hels karwei worden om die te scoren!

Nike Dunk High SB "Dog Walker"
Releasedatum: 20 April, 09:00
Colorway: Multicolor/Multicolor
Prijs: €110,00
Verkooppagina: klik hier

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur