Tim
Geschreven door
Tim

Op 26 Maart is het weer Air Max Day, dé dag waarop Nike ieder jaar de geboorte van de Air Max sneakers viert. Zoals inmiddels bekend is zal de Nike Air Max 1 dit jaar de hoofdrolspeler zijn, omdat de sneaker dit jaar 35 jaar bestaat.

Er was de laatste tijd nogal wat onduidelijkheid over welke Air Max 1 sneaker nu precies zou gaan droppen, maar aan die onduidelijkheid komt vandaag een eind want wij hebben inmiddels meer informatie.

Op 26 Maart droppen er dit jaar drie Air Max 1 sneakers, namelijk de Nike Air Max 1 "Blueprint", de Nike Air Max 1 PRM "Wabi-Sabi" en de Nike Air Max 1 WMNS "La Ville Lumiere". Wij hadden er goede hoop op dat alle drie de paartjes in Europa zouden droppen, maar dat is helaas niet het geval. De drie Air Max 1 sneakers droppen namelijk niet wereldwijd, maar per sneaker in een bepaalde regio.

EUROPA: Nike Air Max 1 WMNS "La Ville Lumiere"

Nike Air Max 1 La Ville Lumiere Foto 1
Nike Air Max 1 La Ville Lumiere Foto

Allereerst beginnen wij met de Air Max 1 die beschikbaar zal zijn in Europa. Het gaat hier om de Nike Air Max 1 WMNS "La Ville Lumiere", die zoals de naam al doet vermoeden een sneaker voor dames is. De sneaker zal dus droppen in maatjes oplopend tot en met 44.5.

De sneaker gaat gekleed in een White, Neutral Grey, Metallic Silver en Black colorway. Deze versie van de Nike Air Max 1 heeft een witte mesh-basis met iriserende overlays en grijs nubuck op de swooshes en mud guards. Het is een eerbetoon aan Parijs, de lichtstad, waar de tekst "La Ville Lumière" naar verwijst.

Verder zien we in het frans de tekst "Lente 2022" en 26 maart - de datum waarop de Air Max 1 debuteerde in 1987 - gestempeld op de inlegzolen, de doorschijnende buitenzool, de doos en op het papier in de doos. Navy-tongen met de datum "3.26" en een set kleine Air Max-bedels maken het ontwerp compleet.

Nike Air Max 1 WMNS "La Ville Lumiere"

26
Mar 2022
Nike Air Max 1 WMNS "La Ville Lumiere"

Nike Air Max 1 WMNS "La Ville Lumiere"

DQ9326-100
Alle verkooppunten

AZIË EN LATIJNS-AMERIKA: Nike Air Max 1 PRM "Wabi-Sabi"

Nike Air Max 1 Premium Wabi Sabi Foto 1
Nike Air Max 1 Premium Wabi Sabi

De Nike Air Max 1 PRM "Wabi-Sabi" zal exclusief droppen in Azië en Latijns-Amerika. Deze versie van de Nike Air Max 1 is een eerbetoon aan de traditionele Japanse esthetiek, wabi-sabi, waarin de acceptatie van vergankelijkheid en imperfectie centraal staat.

De sneaker is uitgedost in aardetinten en heeft een canvas basis met suède overlays. Andere details zijn onder meer een "gebarsten" tussenzool en zichtbare stiksels bovenop de rubberen buitenzool. Als eerbetoon aan het 35-jarig jubileum is "XXXV" op de hiel en zijkant gestikt. Op de tonglabels zien we "3.26" weer terug, samen met een Swoosh-smiley op de hielen en verwisselbare tonglabels. Dit alles zal worden geleverd in een speciale verpakking.

Nike Air Max 1 PRM "Wabi-Sabi"

26
Mar 2022
Nike Air Max 1 PRM "Wabi-Sabi"

Nike Air Max 1 PRM "Wabi-Sabi"

DQ8656-133
Alle verkooppunten

NOORD-AMERIKA: Nike Air Max 1 "Blueprint"

Nike Air Max 1 Blueprint Foto 1
Nike Air Max 1 Blueprint

Naar onze mening is deze Nike Air Max 1 "Blueprint" de dikste Air Max 1 van de drie sneakers die op Air Max Day zullen droppen. Helaas zal deze versie van de Air Max 1 exclusief gaan droppen in Noord-Amerika. De sneaker is een knipoog naar de wereldwijde aantrekkingskracht van het Air Max 1 model en gaat daardoor her en der ook onder de naam "Global".

De sneaker is voorzien van een mix van mesh en leermaterialen, gekleed in een White, Dark Marina Blue en Dutch Blue colorway. Andere details zijn onder meer een rasterachtig patroon op de tonglabels en mismatched Swooshes. Globe-graphics zijn geplaatst op de hielen en inlegzolen in combinatie met de datum van Air Max Day, "3.26" op de veters. Aan de onderkant is de sneaker voorzien van een Icy doorschijnende buitenzool.

Nike Air Max 1 "Blueprint"

26
Mar 2022
Nike Air Max 1 "Blueprint"

Nike Air Max 1 "Blueprint"

DR0448-100
Alle verkooppunten
Tim
Geschreven door
Tim