Wie kent Stüssy onderhand nog niet? Het kledingmerk dat wereldwijd is uitgegroeid tot een symbool van streetwear mode werd begin jaren 80 opgericht door Shawn Stussy en kwam oorspronkelijk voort uit de surfscene in Zuid-Californië. Shawn Stussy begon met het met de hand maken van surfboards en ontwikkelde zich tot het verkopen van T-shirts met hetzelfde kenmerkende logo dat hij op zijn boards plaatste. Dit logo, een gestileerde handtekening van zijn achternaam, werd al snel iconisch en alom herkenbaar - ook in de sneakerscene.

Nike en Stüssy komen deze maand weer met een collab, waarbij de Air Flight 89 sneaker de hoofdrol zal spelen. De Air Flight 89 is een klassieke basketbalsneaker van Nike, bekend om zijn stijlvolle ontwerp en comfortabele pasvorm. Deze schoen werd uitgebracht in 1989 en zal op 13 december een comeback maken in de vorm van deze Stüssy x Air Flight 89 Low SP "White and Pecan". Later dit jaar zullen er nog twee colorways droppen, maar daarvan is de releasedatum nog niet bekend.

Stüssy x Air Flight 89 Low SP White and Pecan Foto 7

De Nike Air Flight 89 sneaker blaast volgend jaar 35 kaarsjes uit

In 2024 viert de Nike Air Flight 89 zijn 35e verjaardag. De sneaker, die zich liet inspireren door de iconische Air Jordan 4 is voorzien van dezelfde met Air units uitgeruste zool en veteroogjes. Stussy's versie van de Air Flight 89 dropt in drie colorways: "White/Habanero Red," "Black/White," en "White/Pecan."

Deze sneakers hebben een leren constructie met extra perforaties die zorgen voor meer ademend vermogen, een kraag van mesh en een lagere tong. Opvallende details zijn de Stussy "SS" logo's op een overlay van slangenleer en het graffiti logo onder de "AIR" branding op de leren tong. Het ontwerp wordt afgemaakt met "Nike Air" branding op de hielen en een zichtbare Air unit in de tussenzool, samen met een speciale co-branded schoenendoos.

Scoor deze speciale Stüssy x Air Flight 89 Low SP "White and Pecan" op woensdag 13 december, om 9 uur 's morgens.

Stüssy x Air Flight 89 Low SP "White and Pecan"

Dec
13
Stüssy x Air Flight 89 Low SP "White and Pecan"

Stüssy x Air Flight 89 Low SP "White and Pecan"

FD6475-100
Alle verkooppunten
Stüssy x Air Flight 89 Low SP White and Pecan Foto 4
Stüssy x Air Flight 89 Low SP White and Pecan Foto 6
Stüssy x Air Flight 89 Low SP White and Pecan Foto 5
Stüssy x Air Flight 89 Low SP White and Pecan Foto 2
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur