Nike onthult de definitieve ontwerpen voor de "On Air"-collectie

Nike onthult de definitieve ontwerpen voor de "On Air"-collectie

Na het onthullen van de winnaars van de Nike: On Air sneaker ontwerpwedstrijd in Mei van vorig jaar, heeft Nike nu eindelijk de zes winnende paartjes definitief onthuld en bevestigd. De schoenen vertegenwoordigen de stad van de ontwerpers uit New York, Seoul, Tokio, Londen, Parijs en Shanghai.

De Air Max 98 "La Mezcla" van Gabrielle Serrano viert de raciale diversiteit in New York City, de bovenkant is dan ook symbolisch voorzien van een reeks huidtinten en de de binnenzool is voorzien van een verzameling vlaggen van over de hele wereld. Jasmine Lasode verwijst met haar Air Max 97 "London Summer of Love" naar haar eerste date op Primerose Hill. De levendige kleuren vertegenwoordigen de levendige zomer in Londen. Lou Matheron heeft zich voor het ontwerp van zijn Air VaporMax Plus "Paris Works in Progress" laten inspireren door foto's van een gebouw in aanbouw, de schoen maakt dan ook symbolisch gebruik van een industriële middenvoetband en een Swoosh-motief dat aan de zijkant is vastgeschroefd.

Dan nu over naar de Aziatische steden. De Air Max 97 "SH Kaleidoscope" van Cash Ru maakt gebruik van een illusoir effect door overlappende doorschijnende overlays en hiel tabs die symbool staan voor meerlaagse wolken aan de skyline van Shanghai. De Air Max 97 "Neon Seoul" van Gwang Shin contrasteert de matzwarte bovenkant met in het oog springende kleuren van de Zuid-Koreaanse vlag en kiest voor een reflecterend materiaal voor de Nike-branding. De collectie van onorthodoxe ontwerpen wordt afgewerkt met de Nike Air Max 1 "Tokyo Maze" van Yuta Takuman, waar een zwart-wit labyrintpatroon de bovenkant van de schoen bedekt; symbool voor de complexiteit van het metrosysteem van Tokyo. De schoen is afgewerkt met regenboogveters.

De "On Air" -collectie zal naar verwachting in April worden uitgebracht. Check dus regelmatig de sneaker releasekalender voor updates omtrent de releasedatum!