Duurzaamheid is altijd een grote prioriteit geweest van Nike, zelf merk je het misschien ook aan de gerecyclede dozen waarin jouw schoenen binnen komen, deze zijn ontstaan door het "Move To Zero" -initiatief. Nike gebruikt al een tijd plantaardige kleurstoffen en gerecyclede materialen, wat langzaam maar zeker zorgt voor een groei aan schoenen die gebruik maken van gerecycled materiaal. Nu is dan ook het perfecte moment voor Nike om hun meest ambitieuze collectie tot nu toe aan te kondigen; de "Space Hippie" -collectie.

De gekozen naam mag dan wel grappig klinken, de boodschap is serieus. De collectie bestaat enkel uit sneakers die gemaakt zijn van restafval, om zodoende een steentje bij te dragen aan de vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken. Qua materiaal zijn de vier modellen uitgerust met een nieuw ontwikkeld Flyknit-materiaal, een materiaal dat voor 85% gemaakt is van de vezels van plastic flessen.

De collectie bestaat uit vier modellen, voorzien van wel heel originele namen; de 01, 02, 03 en 04. Alle modellen hebben een eigen look, zowel verkrijgbaar als high en low model. Ze doen ons een beetje denken aan de Epic Reacts, maar dan een tikkeltje meer futuristisch. Of het gebruik van gerecycled materiaal ten koste is gegaan van het comfort weten wij helaas niet, dat is iets dat we moeten afwachten.

De releasedatum van de collectie staat op 11 Juni, check alle verkooppunten op onze sneaker releasekalender.


Stephan
Geschreven door
Stephan