Toen wij gister de Missing Link x Nike Air Max "Susan" voor het eerst voorbij zagen komen werden we gek! Wát een pareltje dropt Nike weer. Helaas was het enthousiasme van korte duur, want na het doorlezen van de release informatie kwamen we er al snel achter dat dit een US-only release zal gaan worden.. maar niet getreurd, we hebben de foto's nog!

Mr. Link, de hoofdrolspeler van LAIKA's nieuwe film "Missing Link", is de inspiratie achter deze nieuwe collab tussen Nike en de animatiestudio. In de film ondersteunt Mr. Link, een sympathiek wezen, Sir Lionel Frost, 's werelds grootste monsterjager, tijdens een avontuurlijk avontuur om overblijfsels te vinden van de primitieve afkomst van Mr. Link. De Missing Link x Nike Air Max Susan is ontworpen door niemand minder dan Nike's VP of Advanced Concepts, Tinker Hatfield en voormalig animator Michael Berger. De materialen die gebruikt zijn op deze Air Max 1 zijn geïnspireerd op Mr. Link's geruite pak, ontworpen door LAIKA designer Deborah Cook.

Net als de hoofdrolspeler in de animatie oogt de schoen speels, dit komt ook tot uiting door o.a. de met leer ingepakte middenzool, de manchetknopen en de kurim-plukjes op de tong.

De animatiestudio LAIKA wordt gerund door de zoon van Phil Knight, Travis en is zeker geen onbekende als het gaat om collabs met Nike. Dit is echter de eerste schoen die op grotere schaal zal worden uitgebracht.

Update: hij komt toch...

De Missing Link x Nike Air Max "Susan" staat gepland op dinsdag 11 juni 2019 om 09:00 uur.

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur