Tim
Geschreven door
Tim

Hispanic Heritage Month, ook wel bekend als Latino Heritage Month wordt in de Verenigde Staten van 15 september tot 15 oktober gevierd. Het is een periode die gewijd is aan het erkennen en vieren van de bijdragen, geschiedenis, cultuur en prestaties van Hispanic en Latino Amerikanen. De begindatum van 15 september is belangrijk omdat het de verjaardag is van de onafhankelijkheid van verschillende Latijns-Amerikaanse landen, waaronder Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras en Nicaragua.

Tijdens de Hispanic Heritage Month erkennen verschillende organisaties, waaronder bedrijven als Nike, de bijdragen van Hispanic en Latino individuen. Deze erkenning komt vaak in de vorm van speciale campagnes, evenementen, samenwerkingen en initiatieven die de diversiteit en culturele rijkdom van de Hispanic gemeenschap benadrukken.

Nike heeft, net als andere maatschappelijk bewuste bedrijven, het belang ingezien van het vieren van diversiteit en het bevorderen van inclusiviteit. In het verleden heeft Nike tijdens deze maand speciale producten, campagnes en partnerschappen gelanceerd die een eerbetoon zijn aan de Hispanic en Latino cultuur. Van sneakers tot kleding, ieder jaar verrast Nike ons wel met nieuwe releases ter ere van deze speciale feestdag.

Na eerdere "Familia" sneaker releases, waarbij de Air Max 90 en Jordan 1 een hoofdrol speelde komt Nike op korte termijn met een nieuwe Air Max 1 sneaker die is uitgedost in een colorway die helemaal tot zijn recht komt tijdens Latino Heritage Month. We blikken vooruit op de releases van deze prachtige Nike Air Max 1 "Familia".

Nike Air Max 1 Familia Foto 7
Nike Air Max 1 Familia Foto 9

Nike eert de Hispanic gemeenschap opnieuw met deze nieuwe Air Max 1 "Familia" sneaker

Na de "La Familia" en "Solos Familia" releases van vorig jaar blijft Nike de Hispanic gemeenschap eren met nieuwe releases, dit keer gaat het om deze aankomende Nike Air Max 1 "Familia". Deze speciale versie van de Air Max 1 is een eerbetoon aan de Latino Heritage Month.

De Nike Air Max 1 heeft een mix van materialen in de kleuren Hemp, Pinksicle en Sanddrift. Materialen als mesh, leer, suède en corduroy gaan naadloos over in geborduurde details. Het "Familia" embleem verschijnt op de rechter tong, op de inlegzool en op de levendige speciale verpakking en laat het nauwgezette vakmanschap van Nike zien. Een Sail-gekleurde tussenzool met een zichtbare Air unit in de hiel maakt de look af en rust op een meerkleurige rubberen buitenzool.

De Nike Air Max 1 "Familia" dropt buiten Europa op 27 september 2023. Het lijkt er helaas op, dat deze brute sneakers niet in Europa via de retail-kanalen zullen gaan droppen. Maar mocht je ze toch willen scoren, dan kan dat uiteraard via de diverse resell-kanalen.

We houden je natuurlijk op de hoogte van de release via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Nike Air Max 1 "Familia"

27
Sep 2023
Coming soon
Nike Air Max 1 "Familia"

Nike Air Max 1 "Familia"

FN0598-200
Alle verkooppunten
Nike Air Max 1 Familia Foto 8
Nike Air Max 1 Familia Foto 10
Nike Air Max 1 Familia Foto 1
Nike Air Max 1 Familia Foto 4
Nike Air Max 1 Familia Foto 5
Nike Air Max 1 Familia Foto 6
Nike Air Max 1 Familia Foto 11
Nike Air Max 1 Familia Foto 13
Tim
Geschreven door
Tim