Tim
Geschreven door
Tim

Hangul Day, voor de Zuid-Koreanen ook wel bekend als 한글날 (Hangeulnal), is een nationale feestdag in Zuid-Korea die elk jaar op 9 oktober wordt gevierd. Op deze dag herdenkt men de creatie en proclamatie van het Koreaanse schrift Hangul. Het Hangul werd in de 15e eeuw in het leven geroepen door koning Sejong de Grote en zijn geleerden om de geletterdheid onder de Koreaanse bevolking te vergroten.

Als eerbetoon aan de Koreaanse cultuur en de Koreaanse geschiedenis komt Nike naar alle waarschijnlijkheid in oktober van dit jaar met de Hangul Day 2023-collectie, waar deze Nike Air Max 1 "Hangul Day" onderdeel van zal zijn. Dit is overigens niet de eerste keer dat Nike een Hangul-versie van de Air Max 1 sneaker utibrengt, want vorig jaar kwam het merk met een AM1 die gebruik maakte van de 'No Bubble'-look, waarbij de nadruk lag op aardse, ingetogen tinten.

Dit jaar heeft de Air Max 1 een vergelijkbaar ingetogen kleurenschema, maar keert de iconische zichtbare Air-unit terug en wordt het ontwerp geüpgrade met een reeks premium materialen.

Nike Air Max 1 "Hangul Day"

06
Oct 2023
Coming soon
Nike Air Max 1 '87 "Hangul Day"

Nike Air Max 1 '87 "Hangul Day"

FQ8150-133
Alle verkooppunten
Nike Air Max 1 Hangul Day Foto 9

De bekende Air Unit keert terug, in combinatie met een reeks premium materialen

Nike brengt een eerbetoon aan Hangul Day door middel van unieke schoenencollecties waarin cultuur en innovatie samenkomen. Deze releases eren het erfgoed van het Koreaanse schrift en laten tegelijkertijd de creativiteit van Nike zien. De nieuwste aanwinst is deze Nike Air Max 1 "Hangul Day", een eerbetoon aan het Koreaanse alfabet. De feestdag wordt in Zuid-Korea gevierd op 9 oktober en in Noord-Korea op 15 januari.

Nike heeft de Air Max 1 voorzien van een Sail, Khaki, Coconut Milk en Light Orewood Brown kleurenpalet. Het ontwerp heeft een bovenkant van Sail-gekleurde mesh met bruine suède overlays op de mud guards en de hakken. Hangul karakters sieren de binnenzolen, de hakken en de speciale hangtag die bij dit paartje zal worden geleverd . De Coconut Milk tussenzool voegt een vintage touch toe om de look af te maken.

Gezien het feit dat Hangul day in Zuid-Korea op 9 oktober wordt gevierd, hopen we dat dit ook de releasedatum van deze sneaker zal zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan laten we je dat natuurlijk weten op onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Nike Air Max 1 Hangul Day Foto 2
Nike Air Max 1 Hangul Day Foto 7
Nike Air Max 1 Hangul Day Foto 8
Nike Air Max 1 Hangul Day Foto 5
Nike Air Max 1 Hangul Day Foto 6
Tim
Geschreven door
Tim