The 4th of July staat alweer bijna voor de deur bij de Amerikanen, hoog tijd voor Nike om de onafhankelijkheid weer op een knallende manier te vieren. Zo zal deze Nike Air Max 1 "Betsy Ross" op 1 Juli droppen in Amerika. De schoen is uiteraard voorzien van een flinke dosis patriottisme, zoals alleen de Amerikanen dat kunnen. De schoen is uitgerust met het oorspronkelijke ontwerp van de Amerikaanse vlag van Betsy Ross op de achterkant, wat de basis was voor de huidige 50-sterren vlag van vandaag de dag. Het ontwerp van Ross had destijds 13 sterren in een cirkel, symbool voor de oorspronkelijke 13 staten, en juist dat detail uit de jaren 1700 is toegepast op de hiel van deze heerlijke Air Max 1.

Het is echter niet alleen de vlag die hier opvalt. De rest van de schoen pronkt ook met een patriottische colorway, met zijn witte spiraalbodem, rode mud guard, blauwe Swoosh en rode rand. Zachte grijze overlays dienen als buffer tussen alle kleurrijke tonen. Ook is de schoen voorzien van een ronde tong tag die ook is voorzien van de 13 sterren. De schoen krijgt zijn afronding in de vorm van een witte tussenzool, gouden Air Max-unit en een marine blue buitenzool.

De sneaker dropt op 1 Juli in de VS. Een EU-Releasedatum is allesbehalve zeker. Check dus regelmatig onze sneaker releasekalender voor een mogelijke verkoopdatum. De schoen is overigens wel te koop op StockX, maar daar betaal je uiteraard wel wat meer dan retail.

Nike Air Max 1 "Betsy Ross"
Releasedatum: 1 Juli (Verenigde Staten)
Colorway: White/Midnight Navy-Neutral Grey
Prijs: €140
Stijlcode: CJ4283-100
Verkooppagina: klik hier

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur