Nike voegt binnenkort een nieuwe Air Max 90 toe aan de line-up van hun upcoming "Fire Use" collectie, ter ere van de oorsprong van de Swoosh. Het paartje in kwestie is deze Nike Air Max 90 First Use "Signal Blue" en gaat gekleed in een Signal Blue, wit en Game Royal-colorway. Deze versie van de Nike Air Max 90 heeft een bovenwerk van nylon met overlays van suède en plastic in diverse blauwe tinten. Extra details zijn onder meer witte lederen Swooshes, nylon tongen, witte veters en een speciaal tong logo. Dit alles rust bovenop een wit/blauwe tussenzool en een zwart/blauwe rubberen buitenzool. Als extra eye catcher heeft Nike een gouden Nike hanger toegevoegd, die zoals op de foto te zien is prima aan de veters bevestigd kan worden voor een extra premium look.

De tekst "First Look" en de datum "June 18, 1971" is gedrukt op de enkel als een knipoog naar de exacte datum waarop de Swoosh werd gemaakt.

Nike Air Max 90 First Use Signal Blue foto 9
Nike Air Max 90 First Use Signal Blue foto 8

De First Use collectie is een eerbetoon aan het verleden

Als er één bedrijf goed is in verhalen vertellen, dan is het Nike wel - en hun meest recente verhaal draait allemaal om de roots van de Swoosh en het daarbij behorende verhaal. Deze collectie, ook wel het First Use-pack genoemd vanwege de tekst "First Look" op het bovenwerk, brengt een ode aan het het moderne Nike logo én aan de eerste schetsen die zijn gemaakt door Carolyn Davidson, de grafisch ontwerp student die grotendeels werd betaald in Nike-aandelen. Naast deze Air Max 90 zal Nike binnenkort ook andere modellen voorzien van een First Use design. We houden je hier natuurlijk van op de hoogte op onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Releasedatum Nike Air Max 90 First Use "Signal Blue"

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur