Tim
Geschreven door
Tim

De Air Max 1, die in 1987 door Nike werd geïntroduceerd, heeft al lang de harten van sneakerliefhebbers veroverd met zijn revolutionaire ontwerp, waaronder de zichtbare Air unit die een nieuwe standaard zette voor comfort en stijl. Nike zag echter een kans om zijn horizon te verbreden en tegemoet te komen aan de vraag naar Nike sneakers voor op de golfbaan, een sneaker die zowel prestaties levert alsmede een mode icoon zou zijn.

Met een team van gepassioneerde ontwerpers en ingenieurs ging Nike aan de slag om de klassieke Air Max 1 aan te passen naar een versie die meer geschikt was voor het golfen, waarbij de essentie van het oorsprinkelijke model behouden bleef en er tegelijkertijd innovatieve elementen in verwerkt werden die op maat gemaakt waren voor het golfspel.

Inmiddels heeft Nik talloze colorways gedropt voor de Air Max 1 "Golf" en daar kunnen we deze aankomende Nike Air Max 1 ’86 OG Golf "Sea Glass" vanaf vandaag aan toevoegen.

Nike Air Max 1 ’86 OG Golf "Sea Glass"

20
Sep 2023
Nike Air Max 1 ’86 OG Golf "Sea Glass"

Nike Air Max 1 ’86 OG Golf "Sea Glass"

DV1403-002
Alle verkooppunten
Nike Air Max 1 86 OG Golf Sea Glass Foto 7
Nike Air Max 1 86 OG Golf Sea Glass Foto 8

Het klassieke Air Max 1 design wordt gecombineerd met Golf-ready elementen

De transformatie begon met een zorgvuldige overweging van de unieke eisen van golf. De ontwerpers zagen de noodzaak in van een gespecialiseerde buitenzool die de verschillende terreinen van de golfbaan aankon en uitzonderlijke tractie en stabiliteit bood tijdens snelle swings en regelmatige putts. Het resultaat was een opnieuw ontworpen buitenzool, klaar om elke uitdagende fairway of rough met vertrouwen aan te kunnen.

Als we kijken naar deze Nike Air Max 1 ’86 OG Golf "Sea Glass" zien we dat de sneaker voorzien is van een kleurenmix die bestaat uit Sea Glass, Sequoia, Mica Green en Lime Blast, met een combinatie van ademend mesh en comfortabele suède materialen, aangevuld met duurzame nylon tongen.

Opvallende elementen zijn Lime Blast-accenten op de bovenste veteroogjes en de binnenzolen, die trots het Nike Golf-logo dragen. Het "Nike Air" logo is te vinden op de hielen, terwijl de achterkant van de gespikkelde tussenzool de kenmerkende Air Max demping bevat, die ongeëvenaard comfort en ondersteuning biedt. Het teengedeelte onder de voet is ook voorzien van dezelfde Air Max technologie.

Een releasedatum is nog niet bekend, maar we houden je vanzelfsprekend op de hoogte via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Nike Air Max 1 86 OG Golf Sea Glass Foto 1
Nike Air Max 1 86 OG Golf Sea Glass Foto 4
Nike Air Max 1 86 OG Golf Sea Glass Foto 5
Nike Air Max 1 86 OG Golf Sea Glass Foto 3
Tim
Geschreven door
Tim