Woohoo, eindelijk weer wat Nike Air Max 1 nieuws! Nike heeft zojuist bekend gemaakt dat zij weer een nieuwe colorway gaan droppen - het is nog een hele lekkere release ook.

De Air Max 1 leent zich al jaren voor collabs met artistieke kunstenaars zoals Parra, Nike gooit het nu over een andere boeg en gaat voor de verandering eens meer focussen op de rijke geschiedenis van de kleermakerij. Deze release is voorzien van een groot scala aan verschillende materialen - een kunstwerkje op zich. Het doet ons een beetje denken aan een luxe wollen jas van een luxe Engels merk als Burberry. De mud guards zijn wel voorzien van conventioneel materiaal, mede doordat de mud guards uiteindelijk het doel hebben om meer stevigheid en bescherming aan de schoen toe te voegen.

De underlays van de schoen is het gedeelte waar we echt heel enthousiast van worden, daar is namelijk een strook houndstooth-patronen (Pied-de-poule) geplaatst, in een monochromatische variatie van zwart en wit die doorloopt van de toe box tot aan de kraag van de schoen. Ook is de schoen voorzien van oranje merklipjes en een paar veters die overeenkomen met dezelfde witte tint als op de zool. Een creme middenzool en een gom buitenzool maken deze look af.

Een releasedatum is nog niet bekend, wel hebben wij al een verkooppagina aangemaakt. Check dus regelmatig onze sneaker releasekalender voor updates!

Nike Air Max 1 "Houndstooth"
Releasedatum: nog niet bekend
Verkoopprijs: €140
Verkooppagina: klik hier

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur