Nike heeft via officiële kanalen laten weten dat zij binnenkort met twee nieuwe colorways voor de Nike Air Max 90 gaan komen. Het gaat hier niet om zomaar twee nieuwe colorways, maar om colorways die voorzien zijn van de populaire Polka Dots. Er zullen twee kleuren droppen, één in een overwegend Sail kleur en de ander in een overwegend grijze kleur.

Nike Air Max 90 NRG Pale Ivory Polka Dot foto 2
Nike Air Max 90 NRG Pale Ivory Polka Dot foto 3

Nike Air Max 90 NRG "Pale Ivory Polka Dot"

De colorway van deze toffe sneaker gaat onder de officiële naam "Shimmer / Sail-Desert Sand-Pale Ivory." Deze premium versie van de iconische Air Max 90 is voorzien van een constructie dat bestaat uit mesh, suède en leer, met canvas dat is gebruikt voor de mud guards. Afwerkende details bestaan uit semi-doorschijnende details over de gehele schoen, een opvallende polka dot print dat vrijwel de volledige sneaker bedekt, gevolgd door een lichtroze / bruine tussenzool en doorschijnende buitenzool.

Nike Air Max 90 NRG Grey Polka Dot foto 2
Nike Air Max 90 NRG Grey Polka Dot foto 3

Nike Air Max 90 NRG "Grey Polka Dot"

Wil je liever een wat gewaagdere colorway aan de voeten hebben, dan is de tweede colorway misschien meer jouw ding. Deze versie van de Air Max 90 is voorzien van een Summit White / White-Grey Fog-Blac colorway en is voorzien van een premium constructie door materialen van mesh, suède, leer en canvas op de mud guards. Ook hier zien we weer een hoop doorschijnende details en natuurlijk de opvallende polka dot print. Ten slotte rondt een opvallend en nieuw Nike-logo op de tong en een doorschijnende buitenzool het design af.

Polka Dot Geschiedenis foto 2
Polka Dot Geschiedenis foto 1

De geschiedenis van de Polka Dot

Eeuwen geleden waren de stippen, die nu ook wel de polka dots worden genoemd een symbool van de pest totdat de 19e-eeuwse polkadans rage hun status permanent ten goede veranderde.
Polka Dots verschenen in 1840 voor het eerst in de wereld van de mode. Zo werden de Polka Dots voornamelijk toegepast op vlinderstrikken en hoofddoeken, waarna dit ook werd gebruikt op cocktailjurkjes en rokken.

De Polka Dot is inmiddels ook geen vreemde meer voor Nike, modellen als de Air Max 1, de Air Jordan 1 en de Cortez zijn allemaal al meerdere malen voorzien van het populaire stipje.

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur