De Nike Air Trainer 1 is een klassieke sneaker die door Nike voor het eerst werd uitgebracht in 1987. Hij werd net als menig andere iconische sneaker van Nike ontworpen door Tinker Hatfield. Oorspronkelijk was het idee om een veelzijdige trainingsschoen op de markt te brengen die geschikt zou moeten zijn voor meedere sporten, wat nog steeds terug te zien is als we het hebben over stabiliteit, ondersteuning en demping.

De Air Trainer 1 heeft een uniek multi-strap systeem dat zorgt voor een aanpasbare pasvorm en ondersteuning. Dit systeem bevat verstelbare klittenbandsluitingen op de voorvoet en middenvoet, zodat je de schoen op de naar jouw gewenste pasvorm kunt aanpassen.

Nadat onlangs de langverwachte "Chicago Split" colorway voor de Dunk bekend werd gemaakt, heeft Nike inmiddels bevestigd dat deze Nike Air Trainer 1 "Chicago Split" zal gaan droppen op zaterdag 15 juli.

Nike Air Trainer 1 Chicago Split Foto 8
Nike Air Trainer 1 Chicago Split Foto

De Air Trainer 1 sneaker maakt gebruik van moderne technologie in een nieuw jasje

In de loop der jaren is de Nike Air Trainer 1 niet alleen populair geworden vanwege zijn prestaties, maar ook vanwege zijn retro uitstraling en tijdloze ontwerp. Hij is uitgebracht in verschillende colorways en is voorzien van diverse collabs, waardoor zijn status als icoon binnen de Nike sneaker line-up is verstevigd.

De versie waar we vandaag een blik op werpen is gekleed in een White, University Red, Black en Coconut Milk colorway. Deze Nike Air Trainer 1 heeft een bovenwerk van wit leer met neutrale suède overlays. Het "split" thema is gebruikt op de zwart/rode Swooshes, tonglabels, binnenzool en branding op de hak. Een ander opvallend detail is dat Nike er voor heeft gekozen om één zijkant leeg te laten.

Een Coconut Milk-gekleurde middenzool met zwarte en rode details op de rubberen buitenzool maken het ontwerp af van deze sneaker die op 15 juli via diverse verkooppunten beschikbaar zal zijn.

Nike Air Trainer 1 Chicago Split Foto 6

Nike Air Trainer 1 "Chicago Split"

Jul
15
Nike Air Trainer 1 "Chicago Split"

Nike Air Trainer 1 "Chicago Split"

DZ2547-100
Alle verkooppunten
Nike Air Trainer 1 Chicago Split Foto 4
Nike Air Trainer 1 Chicago Split Foto 2
Nike Air Trainer 1 Chicago Split Foto 5
Nike Air Trainer 1 Chicago Split Foto 3
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur