Iedereen die in de jaren 90 zijn pubertijd heeft doorgemaakt kent de Amerikaanse nu-metal band Korn vast nog wel. De band die bekend staat als pionier in het nu-metal genre mengde jaren lang elementen van metal met andere muziekgenres als hiphop, alternatieve rock en grunge. De band werd in 1993 opgericht in Bakersfield, Californië en de oorspronkelijke line-up bestond uit leden als Jonathan Davis, James "Munky" Shaffer, Reginald "Fieldy" Arvizu en Brian "Head" Welch, waarbij David Silveria tot 2006 de drums voor zijn rekening nam.

Het debuutalbum van Korn werd uitgebracht in 1994 en was een baanbrekende gebeurtenis binnen het nu-metal genre. Het vroege geluid van de band werd met name gekenmerkt door de intense, vaak griezelige zangstijl van zanger Jonathan Davis, gedowntunede gitaren met zeven snaren en beats die inspiratie putte uit hiphop.

Voor alle oude fans, maar ook voor de huidige fanbase dropt Adidas op vrijdag 27 oktober een aantal speciale releases, waaronder de Korn x Adidas Campus 00s "Black Gum" en de Korn x Adidas Superstar Supermodified "Black White". Ook komt het merk met een gezamenlijke kledingcollectie.

Adidas x Korn Sneakers en Kleding Foto 4

Adidas en Korn brengen naast sneakers ook t-shirts, hoodies en trainingspakken uit, voorzien van het Korn logo

Het is eigenlijk niet zo gek dat Korn en Adidas met een aantal gezamenlijke releases komen, het is misschien eerder de vraag waarom het zo lang heeft moeten duren. Korn wordt al heel lang geassocieerd met Adidas en de leden droegen tijdens hun hoogtijdagen in de jaren 90 vaak kleding van het Duitse sportmerk. De band bracht in 1997 zelfs het nummer "A.D.I.D.A.S." uit, waarvan de titel inspeelt op de grap dat Adidas staat voor "all day I dream about sex". Of Adidas daar nou zo blij mee was weten we helaas niet, maar het bracht de nodige aandacht met zich mee voor het merk.

De sneakers omvatten een aangepaste versie van het stevige Campus 00-model en een gedurfde update van de Supermodified sneaker. Beide looks hebben een reeks unieke details, waaronder speciale inlegzolen, reserveveters, KoRn logo's, een plectrum sleutelhanger en een co-branded doos. Ook zal er de nodige kleding gaan droppen, waaronder t-shirts, hoodies en trainingspakken. Ook de kledingstukken zijn voorzien van het logo.

Wil jij een stukje '90s nostalgia in huis halen? Zorg dan dat je op 27 oktober klaar zit om deze sneakers en kleding te scoren, het zou zomaar je laatste kans kunnen zijn.

Korn x Adidas Campus 00s "Black Gum"

Oct
27
Korn x Adidas Campus 00s "Black Gum"

Korn x Adidas Campus 00s "Black Gum"

IG0792
Alle verkooppunten

Korn x Adidas Superstar Supermodified "Black White"

Oct
27
Korn x Adidas Superstar Supermodified "Black White"

Korn x Adidas Superstar Supermodified "Black White"

IG0793
Alle verkooppunten
Adidas x Korn Sneakers en Kleding Foto 1
Adidas x Korn Sneakers en Kleding Foto 2
Adidas x Korn Sneakers en Kleding Foto 3
Adidas x Korn Sneakers en Kleding Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur