Wie in de jaren '90 is opgegroeid kent vast nog wel de nu-metal band Korn. De band werd in 1993 opgericht in Bakersfield, Californië en heeft miljoenen fans weten te boeien met hun agressieve sounds en emotionele diepgang. Gedurende hun carrière heeft Korn niet alleen invloed gehad op de muziek, maar hebben ze zich ook gewaagd aan verschillende vormen van merchandise en samenwerkingen, waaronder met de modewereld. Een van hun meest bekende uitstapjes naar de modewereld zijn hun sneaker-collabs, die hun unieke band met hun fans weerspiegelen. Korn werkte bijvoorbeeld eerder samen met PUMA waarmee zij een speciale limited edition sneaker dropte. 

Bij deze collab is Adidas de partner in crime, want na de succesvolle Korn x Adidas Campus 00s "Black Gum" en de Korn x Adidas Superstar Supermodified "Black White" van vorig jaar, maken beide partijen zich op voor een nieuwe release waarbij de Adidas Campus sneaker de hoofdrol speelt. We blikken vooruit op de release van deze Korn x Adidas Campus 2 "Follow the Leader" die op het punt van droppen staat.

Adidas Korn Campus 2 Follow the Leader Foto 3

De Korn x Adidas Campus 2 "Follow the Leader" is een ware samensmelting van Korn en Adidas

De samenwerking tussen Korn en adidas is een eerbetoon aan de roots van de band en aan hun beginperiode. Dat de keuze voor deze samenwerking weer op Adidas is gevallen is geen toeval, want de band trad destijds veelal op in Adidas kleding en schoenen. Met name in 1997 verstevigde Korn de band met Adidas verder met hun track “A.D.I.D.A.S.”, waarbij ze deze afkorting slim de betekenis “All Day I Dream About Sex” gaven. Het aanbod dat dit jaar wordt gedropt is sterk geïnspireerd op het doorbraakalbum “Follow the Leader”. 

Net als bij de releases uit 2023 is deze Campus 2 qua kleur ingetogen uitgevoerd. Er is in dit geval gekozen voor een klassieke mix van wit en beige als kleuren voor de kleine details en navy blue op het bovenwerk. De opvallendste details zijn toch wel de Korn branding, die op diverse plekken van de sneaker is toegepast.

Scoor deze bijzondere collab op woensdag 15 mei op de website van Adidas en diverse verkooppunten.

Adidas Korn Campus 2 Follow the Leader Foto 2

Korn x Adidas Campus 2 "Follow the Leader"

May
15
Korn x Adidas Campus 2 "Follow the Leader"

Korn x Adidas Campus 2 "Follow the Leader"

IF4282
Alle verkooppunten
Korn x Adidas Campus 2 Follow the Leader Foto 2
Korn x Adidas Campus 2 Follow the Leader Foto 4
Korn x Adidas Campus 2 Follow the Leader Foto 5
Korn x Adidas Campus 2 Follow the Leader Foto 6
Korn x Adidas Campus 2 Follow the Leader Foto 7
Korn x Adidas Campus 2 Follow the Leader Foto 8
Korn x Adidas Campus 2 Follow the Leader Foto 9
Korn x Adidas Campus 2 Follow the Leader Foto 3
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur