Off-White werd in 2012 opgericht door Virgil Abloh als een high-end modelabel dat met succes de werelden van luxe mode en streetwear heeft samengevoegd. Het merk staat bekend om zijn innovatieve benadering van ontwerpen, waarin vaak de bekende aanhalingstekens, ritssluitingen en gedurfde patronen zijn verwerkt, waardoor de producten direct herkenbaar zijn.

Het overlijden van Virgil Abloh in november 2021 was een schok voor menig fan van het merk en het werk van Virgil. De creative director van de herenkledingcollectie van Louis Vuitton en de oprichter van Off-White, werd gevierd om zijn baanbrekende bijdragen aan mode, kunst en cultuur. Gelukkig houdt zijn gedachtengoed hier niet op, want Off-White blijft collabs uitbrengen met Nike, zoals te zien is bij de aankondiging van deze Off-White x Nike Air Terra Forma "Archaeo Brown" en Off-White x Nike Air Terra Forma "Mantra Orange".

In december 2022 introduceerde Nike al twee Off-White Air Terra Forma colorways van Virgil Abloh en deze maand droppen er nog twee colorways voor het ruige model. De sneakers zetten Virgil's unieke stijl van wandelschoenen voort, geïnspireerd op Nike's ontwerpen uit de jaren 80 en 90. De Nike Air Terra Forma maakt gebruik van een mix van canvas, suède en mesh en is voorzien van Off-White's futuristische en herkenbare stijl.

De kenmerkende rits op de Off-White branded tong is een eerbetoon aan Virgil's geliefde Air Jordan 6. De naam van het model is gestempeld op de middenvoet, de transparante Swooshes zijn omlijnd met stiksels en we zien de tekst "Nike Air Inner Space" op de middenvoet. Een zichtbare Max Air unit en een rubberen buitenzool met "Tread" en "Lightly" onder de voet maken het ontwerp af.

Scoor deze collab op donderdag 21 december, vanaf 9 uur 's morgens via diverse verkooppunten.

Off-White x Nike Air Terra Forma "Archaeo Brown"

Dec
21
Off-White x Nike Air Terra Forma "Archaeo Brown"

Off-White x Nike Air Terra Forma "Archaeo Brown"

DQ1615-200
Alle verkooppunten

Off-White x Nike Air Terra Forma "Mantra Orange"

Dec
21
Off-White x Nike Air Terra Forma "Mantra Orange"

Off-White x Nike Air Terra Forma "Mantra Orange"

DQ1615-800
Alle verkooppunten
Off White x Nike Air Terra Forma Archaeo Brown Foto 1
Off White x Nike Air Terra Forma Archaeo Brown Foto 2
Off White x Nike Air Terra Forma Archaeo Brown Foto 3
Off White x Nike Air Terra Forma Mantra Orange Foto 1
Off White x Nike Air Terra Forma Mantra Orange Foto 2
Off White x Nike Air Terra Forma Mantra Orange Foto 3
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur