Tim
Geschreven door
Tim

Wijlen Virgil Abloh werd aanvankelijk bekend als creatief figuur binnen de wereld van muziek en design. Hij werd geassocieerd met Kanye West en werkte als art director voor Kanye's creatieve agency "Donda". Ablohs intrede in de modewereld begon met de oprichting van het merk Off-White in 2012. Off-White werd al snel bekend om zijn uitgesproken urban esthetiek, gekenmerkt door het gebruik van aanhalingstekens, ritssluitingen en gewaagde graphics. Het merk overbrugde de kloof tussen streetwear en high fashion en trok de aandacht van zowel de jonge liefhebbers van sneakers als gevestigde namen in de mode-industrie.

Tragisch genoeg is Virgil Abloh op 28 november 2021 overleden na een strijd met een zeldzame vorm van kanker die bekend staat als angiosarcoom. Zijn dood op 41-jarige leeftijd schokte en bedroefde de modewereld en daarbuiten, want hij werd alom erkend voor zijn immense bijdragen aan design, creativiteit en culturele invloed.

Na het overlijden van Virgil Abloh waren er vragen over de toekomstige richting van het merk Off-White. Gezien zijn centrale rol in het vormgeven van de identiteit en visie van het merk, liet zijn afwezigheid een grote leegte achter.

Vandaag kondigde Nike aan dat de Off-White sneaker releases voortgezet zullen worden. In dit geval heeft Off-White samen met Nike de Air Force 1 onder handen genomen, met als resultaat deze Off-White x Nike Air Force 1 Mid "Varsity Maize".

Off White x Nike Air Force 1 Mid Varsity Maize Foto 4

Nike en Off-White lijken de samenwerking voort te zetten met nieuwe sneakers

Het lopende Off-White x Nike partnerschap is klaar om hun nieuwste samenwerking uit te brengen voor de aankomende feestdagen. Voor hun nieuwste samenwerking komen beide merken samen om een Varsity Maize interpretatie van de Nike Air Force 1 Mid uit te brengen.

Deze Off-White x Nike Air Force 1 Mid is uitgevoerd in een White en Varsity Maize kleurenschema en heeft een volledig leren bovenkant gecombineerd met mesh op de tong en voering. De sneaker begint met een witte basis die vervolgens wordt gecontrasteerd door de gele Varsity Maize accenten die zijn toegepast op de overlays, enkelbandjes, veters, tong branding en hiellipjes. Elders vind je zwarte Off-White x Nike logo's, inclusief de kenmerkende Swooshes en tussenzool, op de zijkanten. Andere opvallende kenmerken zijn de Varsity Maize ritsbanden, de wit geborduurde grim reaper op de enkel en een gele rubberen buitenzool met extreme tractie.

Een releasedatum hebben we nog niet voor je, maar we houden je uiteraard op de hoogte via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Off-White x Nike Air Force 1 Mid "Varsity Maize"

Datum nog
niet bekend
Off-White x Nike Air Force 1 Mid "Varsity Maize"

Off-White x Nike Air Force 1 Mid "Varsity Maize"

DR0500-101
Alle verkooppunten
Off White x Nike Air Force 1 Mid Varsity Maize Foto 3
Off White x Nike Air Force 1 Mid Varsity Maize Foto 2
Tim
Geschreven door
Tim