Tim
Geschreven door
Tim

Virgil Abloh, Artistic Director van Louis Vuitton en populaire ontwerper en oprichter van het merk Off-White, is ongetwijfeld een van de meest getalenteerde en bekende designers van onze generatie. Samen met Nike zorgde hij de afgelopen jaren voor een aantal van de meest bekende sneaker releases - en ook voor de toekomst hadden beide partijen nog wilde plannen. Helaas ontvingen wij gister het droevige bericht dat Virgil op 28 November op slechts 41-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker.

“We zijn allemaal geschokt na dit verschrikkelijke nieuws. Virgil was niet alleen een geniale ontwerper, een visionair, hij was ook een man met een mooie ziel en grote wijsheid”, aldus Bernard Arnault, CEO van LVMH.

Volgens een recent bericht op Virgil Abloh's eigen IG-pagina worstelde de ontwerper met een zeldzame, agressieve vorm van kanker die bekend staat als cardiale angiosarcoom. Hij vocht meer dan twee jaar tegen de ziekte, en deed dit zonder hierbij de publiciteit te zoeken. Dit bericht komt voor velen dus compleet onverwacht en als een shock. Hij onderging twee jaar lang behandelingen tegen kanker, terwijl hij tegelijkertijd zijn bestaande ondernemingen in de mode, kunst en cultuur bleef runne.

Wij sluiten ons aan bij de woorden van veel van Virgil's fans; De wereld van de fashion zal nooit hetzelfde zijn. Rust in vrede - Virgil Abloh.

Tim
Geschreven door
Tim