De Air Max 1 '86 versie van de Nike Air Max 1 sneaker is een eerbetoon aan het originele ontwerp dat door Nike in 1987 op de markt werd gebracht. Het vernieuwde model is voorzien van de klassieke colorways en ontwerpelementen die van de oorspronkelijke Air Max 1 een revolutionaire sneaker hebben gemaakt. Voornamelijk de Air Max unit in de hak en de doorlopende buitenzool maken deze versie nét even anders dan anders.

We hebben onderhand al een groot aantal Air Max 1 '86 releases voorbij zien komen, maar zo nu en dan dropt er een colorway die direct in het oog springt. Dat is zeker het geval bij deze heerlijke Nike Air Max 1 '86 OG "Earth" die op het punt van droppen staat.

Nike Air Max 1 86 OG Earth Foto 8
43Einhalb
Nike Air Max 1 86 OG Earth Foto 9
43Einhalb

Nike voorziet de Nike Air Max 1 '86 OG "Earth" van heerlijke camouflagetinten

Deze Nike Air Max 1 '86 OG "Earth" is geïnspireerd door de natuurlijke tinten van de aarde. Dat is dan ook precies wat deze sneaker uitstraalt met zijn ruige camo print. Het ontwerp combineert aardse bruintinten en subtiele groentinten en bootst zo de gevarieerde en gelaagde kleuren van de natuur na. 

We zien de kleuren Earth, Lemon Twist, Black en Coconut Milk verwerkt worden op de bovenkant, die is voorzien van mesh en canvas overlays. De levendige Lemon Twist accenten knallen er door de vrij drukke basis heerlijkt uit. Een vleugje oranje zien we toegepast worden op de inlegzolen, terwijl de bruine tussenzool alle gebruikte kleuren heerlijk bij elkaar weet te houden. Een ander leuk detail dat opvalt, is de branding op de hak, daar zijn de traditionele branding details vervangen door op de ene hak een Swoosh en op de andere hak de tekst "NIKE". Een zwarte rubberen buitenzool maakt deze outdoor look helemaal compleet.

Scoor de Nike Air Max 1 '86 OG "Earth" op donderdag 30 mei, vanaf 9 uur 's morgens via diverse verkooppunten.

Nike Air Max 1 '86 OG "Earth" releasedatum en verkooppunten

May
30
Nike Air Max 1 '86 OG "Earth"

Nike Air Max 1 '86 OG "Earth"

FN8358-200
Alle verkooppunten
Nike Air Max 1 86 OG Earth Foto 10
Nike Air Max 1 86 OG Earth Foto 6
Nike Air Max 1 86 OG Earth Foto 7
Nike Air Max 1 86 OG Earth Foto 1
Nike Air Max 1 86 OG Earth Foto 4
Nike Air Max 1 86 OG Earth Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur