Tim
Geschreven door
Tim

De Nike Dunk verscheen oorspronkelijk in 1985 als basketbalschoen. Eind jaren 90 en begin jaren 2000 werd de schoen populair bij skateboarders vanwege de duurzame constructie en demping, waardoor het een praktische keuze was voor skateboarders. Na verloop van tijd veranderde de Nike Dunk van een basketbalschoen in een lifestyle en streetwear icoon.

Zeker nadat Nike de "Panda" colorway voor het eerst introduceerde op de Dunk werd de sneaker nog meer gewild en gewaardeerd door sneakerliefhebbers vanwege de strakke, klassieke en veelzijdige look. De zwart-witte kleurencombinatie maakt het gemakkelijk om te combineren met verschillende outfits, waardoor het een populaire keuze is voor zowel sneakerheads als casual dragers.

De populariteit van de "Panda" colorway is niet beperkt tot de Nike Dunk alleen. Hij is gebruikt op andere populaire sneakermodellen van verschillende merken, omdat het zwart-witte palet een tijdloze en stijlvolle keuze is. Tot nu toe was de Nike Dunk Low "Panda" altijd de populairste versie van de colorway, maar daar kan binnenkort zomaar verandering in gaan komen. Nike heeft vandaag bevestigd dat er een Nike Dunk Mid "Panda" aan komt.

Nike Dunk Mid Panda Foto 6
Nike Dunk Mid Panda Foto 7

Nike past dezelfde strakke zwart-witte look toe op de Mid versie van de Dunk

Nike steekt hun waardering voor de Panda colorway van de dunk niet onder stoelen of banken, de sneaker krijgt namelijk vrijwel elk kwartaal een restock. De Dunk Mid voegt zich nu bij de line-up met zijn eigen "Panda" release.

Deze Nike Dunk Mid versie heeft een volledig leren constructie, een tong van mesh en perforaties bij de toe box voor een meer ademend vermogen. Het "Panda" thema wordt omarmd door een witte basis met zwarte overlays rond de veterogen, de toe box , op de hakken en Swooshes. Daarnaast zijn er zwarte accenten op de tong, veters, binnenvoering en rubberen buitenzool. De branding op de tongen, de hakken en de inlegzolen zijn uitgevoerd in het wit.

De sneaker dropt dit jaar, maar wanneer is nog niet bekend. We houden je daar uiteraard van op de hoogte via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Nike Dunk Mid Panda Foto 4

Nike Dunk Mid "Panda"

Datum nog
niet bekend
Nike Dunk Mid "Panda"

Nike Dunk Mid "Panda"

FQ8784-100
Alle verkooppunten
Nike Dunk Mid Panda Foto 3
Nike Dunk Mid Panda Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim