Tim
Geschreven door
Tim

We mogen als Nederlanders toch best een beetje trots zijn op Patta, want er zijn maar weinig bedrijven in het land die het in de sneakerscene zover geschopt hebben als het bedrijf uit Amsterdam. Mocht je nog nooit van Patta hebben gehoord; Patta is een Nederlandse streetwear- en sneakerboetiek dat is gevestigd in Amsterdam. Het merk werd in 2004 opgericht door Edson Sabajo en Guillaume Schmidt. Patta heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd met unieke streetwear ontwerpen en samenwerkingen met prominente merken als Nike, Jordan en New Balance.

In december komt Patta weer samen met New Balance voor twee nieuwe colorways van de 991 sneaker. Het gaat om de Patta x New Balance Made in UK 991v2 "Pickled Beet" en de Patta x New Balance Made in UK 991v2 "Sea Moss" die op 1 december via de website van Patta zullen droppen, om vervolgens op 8 december via diverse verkooppunten te releasen.

Patta x New Balance Made in UK 991v2 Pickled Beet Foto 3

De Patta & New Balance MADE in UK 991v2 sneakers zijn een eerbetoon aan het model

De nieuwste samenwerking tussen Patta en New Balance introduceert twee nieuwe colorways voor de 991v2 sneaker; de "Sea Moss" die is voorzien van een mix van donkergroene en grijze tinten en de "Pickle Beet," een herfstachtige mix van donkerpaars en grijstinten. Deze sneakers brengen niet alleen een eerbetoon aan het originele ontwerp, maar zorgen ook voor een dosis innovatie van Patta.

Patta heeft het bovenwerk van de klassieke 991 bij deze release voorzien van materialen als nubuck, leer en mesh. De buitenzool en tussenzool zijn versierd met een levendige fluorescerende kleur geel, wat de aandacht vestigt op de FuelCell zool en de ABZORB SBS pods. Beide schoenen zijn voorzien van reflecterende details, met als kers op de taart de letter "P" van Patta op de hak. New Balance en Patta branding zien we terug op de Metallic Silver tongbadge en op de binnenzolen.

Scoor deze limited releases vanaf 1 december op Patta.nl en op 8 december via diverse verkooppunten.

Patta x New Balance Made in UK 991v2 "Pickled Beet"

Dec
01
Patta x New Balance Made in UK 991v2 "Pickled Beet"

Patta x New Balance Made in UK 991v2 "Pickled Beet"

U991PD2
Alle verkooppunten

Patta x New Balance Made in UK 991v2 "Sea Moss"

Dec
01
Patta x New Balance Made in UK 991v2 "Sea Moss"

Patta x New Balance Made in UK 991v2 "Sea Moss"

U991PB2
Alle verkooppunten
Patta x New Balance Made in UK 991v2 Sea Moss Foto 2
Patta x New Balance Made in UK 991v2 Sea Moss Foto 3
Patta x New Balance Made in UK 991v2 Pickled Beet Foto 2
Patta x New Balance Made in UK 991v2 Sea Moss Foto 1
Patta x New Balance Made in UK 991v2 Pickled Beet Foto 1
Patta x New Balance Made in UK 991v2 Pickled Beet Foto 4
Patta x New Balance Made in UK 991v2 Sea Moss Foto 10
Tim
Geschreven door
Tim