Gamen is vandaag de dag niet meer weg te denken, vroeger mocht het nog geassocieerd worden met nerds, maar tegenwoordig zien we vrijwel iedereen op zijn eigen manier genieten van een game, van celebs tot bejaarden; gamen is hot. Nike speelt hier op in door binnenkort te komen met een Air Max 90 die is geïnspireerd op retro games.

Adidas is al een poosje bezig met de wereld van het gamen, zo gingen zij onlangs de samenwerking aan met een van de meest bekende gamers ter wereld, de game streamer Ninja. Nike kiest er in dit geval voor om geen collab aan te gaan met een persoon, maar een Air Max 90 te ontwerpen die voor een breder publiek geschikt is.

Het meest opvallende aan deze AM90 zijn toch wel de Swooshes, die zo zijn gemaakt dat ze doen denken aan pixels - dit als een knipoog naar de goede oude 8-bits tijd. Zilverkleurige metallic mud guards zijn voorzien van de tekst Just Do it, wat een knipoog is naar de oude laadschermen die we vroeger nog voorbij zagen komen. Wit lakleer en een bijpassend mesh constructie nemen verder het grootste deel van dit model voor hun rekening - samen met een iriserende tong tag en verwijderbare badges voorzien van klittenband. Ohja, de schoen is ook voorzien van glow in the dark materiaal, zo ben je ook zichtbaar als je in het donker aan het gamen bent ;-)

Een releasedatum hebben we helaas nog niet voor je, check dus regelmatig onze sneaker releasekalender, ons blog en onze Facebook pagina.

Stephan
Geschreven door
Stephan