Sacai is een Japans modelabel dat bekend staat om zijn innovatieve en hoogwaardige ontwerpen. Sacai werd in 1999 opgericht door Chitose Abe, een voormalig designer van Comme des Garçons. Hij heeft een reputatie opgebouwd met het deconstrueren en opnieuw vormgeven van bekende sneakers. De nieuwe Nike Magmascape sneaker is daar een uitstekend voorbeeld van.

De Nike Magmascape is een samenwerking tussen Nike en Sacai, met een hybride ontwerp dat inspiratie put uit twee iconische Nike sneakers: de Air Footscape en de Air Magma. Deze unieke ontwerpcombinatie resulteert in een sneaker die zowel stoer als elegant is en elementen van wandelschoenen uit de jaren 80 combineert met hardloopschoenen uit de jaren 90.

Op 7 december 2023 droppen er alvast twee colorways voor het nieuwe model, namelijk de sacai x Nike Magmascape SP "Varsity Royal" en de sacai x Nike Magmascape SP "Light British Tan".

Sacai x Nike Magmascape SP Varsity Royal Foto 5
Sacai x Nike Magmascape SP Pecan Foto 5

Premium suède, mesh en leer zijn toegepast op deze ruige Magmascape sneakers

Tijdens de Paris Fashion Week toonde Sacai hun Nike samenwerking, de Magmascape, met drie kleuropties geïnspireerd op de film "Interstellar".

Chitose Abe, het creatieve brein van Sacai, liet zich voor de collectie inspireren door de kosmische film en presenteerde de kleuren "Varsity Royal", "Light British Tan" en "Black". De schoen, die is samengesteld uit eersteklas suède, mesh en leren materialen, heeft een vernieuwde zool die doet denken aan Nike's wandelschoenen, terwijl de kraag is geïnspireerd door de Air Magma. Het model van de sneaker grijpt terug op de oorspronkelijke constructie van de Footscape en alles is samengebonden met Sacai's klassieke dubbele vetersluiting.

Deze ruige sneakers droppen op donderdag 7 december in de kleuren Varsity Royal en Light British Tan, het wachten is nog op de releasedatum van het zwarte paartje.

sacai x Nike Magmascape SP "Varsity Royal"

Dec
07
sacai x Nike Magmascape SP "Varsity Royal"

sacai x Nike Magmascape SP "Varsity Royal"

FN0563-400
Alle verkooppunten

sacai x Nike Magmascape SP "Light British Tan"

Dec
07
sacai x Nike Magmascape SP "Light British Tan"

sacai x Nike Magmascape SP "Light British Tan"

FN0563-200
Alle verkooppunten
Sacai x Nike Magmascape SP Pecan Foto 2
Sacai x Nike Magmascape SP Pecan Foto 3
Sacai x Nike Magmascape SP Varsity Royal Foto 2
Sacai x Nike Magmascape SP Varsity Royal Foto 3
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur