Nike blijft ons verrassen met nieuwe aparte colorways voor de Nike Air Max 90. Zo ook met deze upcoming Nike Air Max 90 "Rice Ball" die dit jaar nog zal gaan droppen.

Hoewel culinaire invloeden niets nieuws zijn voor Nike, is dit toch wel het eerste paartje dat dusdanig extreem beïnvloed is door eten. De sneaker eert met deze release de iconische Aziatische winkel onigiri en het voedsel waar zij om bekend staan.

Om te beginnen lijkt de hele buitenconstructie licht wit te zijn gecoat, een weerspiegeling van die van een balletje rijst. Dit blijkt verder uit de mud guard waarvan de print het plastische effect verder naar de voorgrond brengt. De meeste vlakken van de sneaker zijn voorzien van zeewierachtig zwart, terwijl de Swoosh, zool en tonglogo contrasteren in een heldere kleur van Aqua Blue. Rode accenten zijn ook toegepast - deze zijn terug te vinden op de "AIR MAX" en "Nike Air" -emblemen op de zijkant en de hiel. Als de referenties nog niet duidelijk genoeg waren, bedekt een volledige close-up print van rijst de binnenzool.

Een releasedatum is nog niet bekend, check dus regelmatig onze Sneaker releasekalender, ons blog en onze Facebook.

Stephan
Geschreven door
Stephan