Supreme en Nike komen deze week met duurste sneaker collab ooit

Supreme en Nike komen deze week met duurste sneaker collab ooit

Supreme staat al jaren bekend om gehypte kleding en collabs met bekende kledingmerken als Lacoste, Commes des garcons en The North Face. Ook is het merk bekend om collabs met Nike. Nu staat het merk Supreme ook bekend om het feit dat het vaak maling heeft aan mainstream fashion, zo dropt er iedere week een nieuwe collectie bestaande uit een stuk of twintig items waarvan er vaak maar vijf écht goed ontvangen worden door de community. Mede door het feit dat zij (plat gezegd) schijt hebben aan de mainstream, blijft het merk super gewild. Ook in de sneaker community zien wij Nike sneakers en Supreme kleding vaak hand in hand gaan.

In het verleden hebben we aardig wat Supreme x Nike collabs voorbij zien komen, de één succesvoller dan de ander. Zo was er onlangs nog een collab tussen de twee bedrijven in de vorm van de Supreme x Nike Dunk SB Low die tevens met gemengde gevoelens werd ontvangen. Nu is het de beurt aan de duurste sneaker collab ooit tussen beide partijen. Het gaat hier om de Supreme x Nike Air Max 95 Lux die in drie colorways zal uitkomen. Hou je vast, deze collab heeft een prijskaartje van €500 exclusief verzendkosten.

De samenwerking tussen Nike en Supreme is al gaande sinds 2002. Zoals gezegd is nu het moment aangebroken om de duurste release van beide giganten te droppen. Deze Italiaanse Lux-editie die voor het eerst in de vroege jaren 2000 opdook is volledig opgebouwd met Italiaans leer. Hun kenmerkende logo is geëtst rond de kraag en weggestopt onder de aangrenzende panelen. Er droppen drie kleuren; black, red, en royal blue, elk voorzien van Italië-vormige hangtags met "Made in Italy" en "L.E. Lux” aan beide zijden. Ook is de schoen voorzien van aangepaste inlegzolen met gouden letters. 

Deze collab dropt Donderdag 7 November om 12 uur in de middag, exclusief op de website van Supreme. Voor €500 ben je de nieuwe eigenaar van deze collab.

Op de hoogte blijven van alle sneaker releases? Check dan regelmatig onze sneaker releasekalender.