Mocht je nog nooit van het "Waste Management Open" hebben gehoord, dan moet je waarschijnlijk niet direct denken aan een prestigeus goldkampioenschap maar eerder aan een praatgroep voor vuilnismannen. In werkelijkheid trekt dit evenement, beter bekend als de Phoenix Open, het grootste publiek van de golfsport en laat het een aantal van de beroemdste holes van de PGA Tour zien.

Naast het hoge niveau op dit evenement, staat het ook bekend zijn inzet voor duurzaamheid, in lijn met de milieufocus van de hoofdsponsor, Waste Management. De unieke mix van topgolf en milieubewustzijn maakt het toernooi tot een opvallend evenement op de sportkalender.

Op 8 februari staat het volgende toernooi op de agenda, wat voor Nike reden was om de Air Pegasus sneaker te voorzien van een gedurfd ontwerp en om te toveren tot een golfschoen. Deze Nike Air Pegasus '89 Golf NRG "Phoenix Open" ontleent zijn ontwerpelementen aan een de visuele kenmkerken van afval.

Nike Air Pegasus 89 Golf NRG Phoenix Open Foto 6
Nike Air Pegasus 89 Golf NRG Phoenix Open Foto 7

De Nike Air Pegasus '89 Golf NRG "Phoenix Open" is geïnspireerd door afval

De aanstaande lancering van de Nike Air Pegasus '89 Golf NRG "Phoenix Open" introduceert een serie semi-glanzende, op vuilnis geïnspireerde overlays. Over de ware aard van deze materialen - of ze nu echt hergebruikt zijn of ontworpen om zo'n indruk te wekken - is niet officieel bevestigd door Nike. Maar gezien Nike's reputatie op het gebied van milieuvriendelijk ontwerpen, zou het gebruik van gerecycled plastic hier naadloos op aansluiten.

Er is gekozen voor een dynamisch kleurenpalet, met als blikvanger de opvallende blauwe overlays bij de teen en hiel, met daaronder een doorzichtige TPU-laag in een zachtere tint. Andere opvallende elementen zijn een mozaïekachtig ontwerp op de binnen- en buitenzool, opvallende Nike branding en een stempel aan de binnenkant met de boodschap "Take Out The Trash".

Scoor deze bijzondere Nike Air Pegasus '89 Golf NRG "Phoenix Open" vandaag via diverse verkooppunten.

Nike Air Pegasus '89 Golf NRG "Phoenix Open"

Feb
05
Nike Air Pegasus '89 Golf NRG "Phoenix Open"

Nike Air Pegasus '89 Golf NRG "Phoenix Open"

FJ2246-400
Alle verkooppunten
Nike Air Pegasus 89 Golf NRG Phoenix Open Foto 2
Nike Air Pegasus 89 Golf NRG Phoenix Open Foto 1
Nike Air Pegasus 89 Golf NRG Phoenix Open Foto 4
Nike Air Pegasus 89 Golf NRG Phoenix Open Foto 5
Nike Air Pegasus 89 Golf NRG Phoenix Open Foto 8
Nike Air Pegasus 89 Golf NRG Phoenix Open Foto 9
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur