Het is weer bijna 20 April, ook wel 420 genoemd. Het is een onofficiele feestdag in de Verenigde Staten dat bekend staat als een feestdag van de tegencultuur. Cannabis wordt op die dag publiekelijk gebruikt. Het begrip is ook een verwijzing naar het gebruik van marihuana in het algemeen. Nike speelt vrijwel ieder jaar in op deze feestdag, met de meest krankzinnige releases die je je maar kunt bedenken. Zo nam Nike de Dunk al meerdere malen onder handen in Skunk-releases, waarbij het thema altijd iets te maken had met het gebruik van softdrugs. Ook Adidas mist dit jaar het feest niet, want zij komen met een release die duidelijk verwijst naar 420, het gaat hier om de South Park x Adidas Campus 80 "Towelie".

South Park x Adidas Campus 80 Towelie foto 3
South Park x Adidas Campus 80 Towelie foto 2

Adidas viert 4/20 met deze Adidas Campus 80

Deze versie van de Adidas Campus 80 viert de aanstaande 4/20 festiviteiten en is gekleed in een colorway die bestaat uit Chalk Purple en Footwear White. Het opvallende detail van de sneaker is het bovenwerk dat is gemaakt van een paarse badstof, als een knipoog naar de fictieve stonede handdoek Towelie uit South Park. Andere details zijn de witte lederen Three Stripes, hakken en tussenzool. Het grappigste detail van de sneaker zijn zonder twijfel de Towelies-ogen op de tong die gemaakt zijn van een UV-gevoelig materiaal. Schijn er UV-licht op en de ogen gaan hangen en worden bloeddoorlopen, vergelijkbaar met de manier waarop Towelies ogen veranderen in de show na het roken van een jointje.

Andere unieke kenmerken zijn onder meer het verborgen opbergvak in de tong dat enkele citaten van Towelie onthult, waaronder "Don’t Forget To Bring a Towel" en "I Have No Idea What’s Going On". Deze release zal worden geleverd inclusief sleutelhangers van Towelie in zowel zijn stonede als nuchtere staat.

South Park x Adidas Campus 80 Towelie foto 5
South Park x Adidas Campus 80 Towelie foto 4

Maar wie of wat is Towelie dan precies?

Towelie speelt de rol van stonede handdoek in South Park, wellicht hadden de makers van de populaire cartoon ook iets teveel wiet op toen dit personage werd bedacht. Volgens de makers van het programma werd Towelie oorspronkelijk vervaardigd door Tynacorp en is het een intelligente Smart Towel RG-400 die is ontworpen om mensen naar behoefte af te drogen. Nadat de handdoek marihuana ontdekte, werd hij high en dwaalde hij af en al snel bevond hij zich in de stad South Park,waar hij uiteindelijk Eric Cartman, Stan Marsh, Kyle Broflovski en Kenny McCormick aantrof. Later raakte de handdoek verwikkeld in een TynaCorp-complot waarbij Gary, Towelie's opvolger betrokken was. De jongens zorgde ervoor dat Towelie kon ontsnappen, waarna hij een vrije rol kreeg in de populaire cartoon als altijd stonede handdoek.

South Park x Adidas Campus 80 Towelie foto 6
South Park x Adidas Campus 80 Towelie foto 7

Verkrijgbaar op Dinsdag 20 April

South Park x Adidas Campus 80 "Towelie"

  • Releasedatum: Dinsdag 20 April om 08:00
  • Stijlcode: GZ9177
  • Colorway: Chalk Purple/Footwear White
  • Verkoopprijs: € 100,00
  • Verkooppunten: Scoor hier
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur