Altijd maar die Amerikanen! Zojuist gedropt in de Verengide Staten: deze Nike WMNS Air Max 90 "China Rose". Alleen de colorway is al genoeg om jaloers op te zijn, laat staan de prachtige hanger die met de schoen wordt geleverd.

Nike zoekt vaak de grens op van een ultra vrouwelijke en een ultra mannelijke schoen. Met deze release weten ze een prima middenweg te vinden, want wij weten zeker dat menig man deze colorway zou rocken. We hebben het in dit geval over een nieuwe colorway voor de Nike Air Max 90, waarbij naast de met goud afgewerkte hangers waarmee de schoen wordt geleverd, tevens is voorzien van knallende roze tinten - een kleur die veel weg heeft van de bekende collabs met Comme des Garçons.

De schoen maakt gebruik van een eenvoudige colorblocking, eenvoudig is natuurlijk niet per definitie slecht, zeker als de kleuren er letterlijk uitknallen. De "China Rose" kleur is toegepast over de gehele mud guard, tevens toegepast op bepaalde delen van de branding. De middenzolen en het gladde leren bovenwerk zijn neutraal gelaten en uitgevoerd in het wit. De swooshes steken onder de mud guard uit en zijn uitgevoerd in een diepe zwarte kleur. De tong patches zijn ook anders dan anders, uitgevoerd in een strakke zwart/grijs/roze kleurencombinatie.

Wat over blijft is de hele strakke hanger; de 'ketting', de buitenkant van de hanger en de branding zijn uitgevoerd in de kleur goud, geplaatst op een zwarte glanzende basis. Een prima ketting om op diverse manieren te rocken!

De sneaker is op 6 Augustus gedropt in Amerika. Mocht de sneaker droppen in Europa, dan houden wij je op de hoogte op onze sneaker releasekalender en op de verkooppagina van deze schoen.

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur