Verdy is een Japanse ontwerper en streetwear icoon, bekend in de mode- en kunstwereld om zijn opvallende werk dat elementen van skateboarden en straatmode combineert. Hij kreeg voor het eerst grote erkenning voor zijn werk met het merk "Girls Don't Cry", dat zijn grafische skills liet zien en zijn vermogen om verschillende culturele invloeden te combineren tot meeslepende visuele verhalen.

Zijn samenwerking met Nike is een belangrijke mijlpaal in zijn carrière en laat zien dat hij een brug kan slaan tussen straatcultuur en mainstream sportkleding, waardoor hij een breed publiek aanspreekt. Een van de meest opvallende samenwerkingen tussen Verdy en Nike was de Girls Don't Cry x Nike Dunk Low Pro SB QS uit 2019. Deze samenwerking benadrukt Verdy's iconische ontwerpelementen en levendige kleuren, met name het kenmerkende rood dat geassocieerd wordt met het Girls Don't Cry merk.

Nike liet afgelopen week weten opnieuw de samenwerking aan te gaan met Verdy, samen komen zij binnenkort met een nieuwe Dunk sneaker. Deze Verdy x Nike SB Dunk Low "Visty" is geïnspireerd op Verdy's nieuwste pluchen Visty-karakter, dat hij in 2021 onthulde als eerbetoon aan zijn Rise Above solotentoonstelling die later dat jaar in Tokio werd gehouden. Deze aankomende release mengt Verdy's kenmerkende stijl met het iconische silhouet van de SB Dunk Low.

Verdy x Nike SB Dunk Low Visty Foto 2

De Verdy x Nike SB Dunk Low "Visty" is als een knuffel aan je voeten

De Verdy x Nike SB Dunk Low "Visty" pronkt met een opvallend ontwerp dat is voorzien van groen en roze bont op de tongen, de toebox, zijpanelen en kragen, wat doet denken aan de vacht van de Visty knuffel. Pastelgele veters passen perfect bij de middenzool, terwijl blauw suede overlays en roze leren Swooshes de tinten van de knuffel weerspiegelen. Speciale logo's zijn toegepast op de harige tongen, waardoor de schoen nog meer opvalt. Een groene rubberen buitenzool maakt dit speciale ontwerp af.

Er is nog geen releasedatum bekend voor deze sneaker, maar we houden je uiteraard op de hoogte via onze releasekalender, ons blog, Facebookpagina en onze Instagram page.

Verdy x Nike SB Dunk Low "Visty"

Datum nog
niet bekend
Verdy x Nike SB Dunk Low "Visty"

Verdy x Nike SB Dunk Low "Visty"

FN6040-400
Alle verkooppunten
Verdy x Nike SB Dunk Low Visty Foto 3
Verdy x Nike SB Dunk Low Visty Foto 4
Verdy x Nike SB Dunk Low Visty Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur