Het verkopen van Sneakers door particulieren is de afgelopen jaren hotter dan ooit. Tien jaar geleden kon je enkel nog terecht op platforms als Marktplaats en Ebay voor de verkoop van je sneakers, maar daar speelde Klekt en StockX de afgelopen jaren slim op in door een platform te creëren waar jij heel eenvoudig jouw nieuwe en ongedragen sneakers op aan kunt bieden. Toch was er tot nu toe nog één groot probleem; wat te doen met de sneakers die je al gedragen hebt en waar je stiekem toch vanaf wil? Facebook en Instagram bieden dan uitkomst, maar dan moet je zelf wel aan de slag met het plaatsen van foto's en het afhandelen van de verkoop, met alle risico's van dien.

Klekt, in samenwerking met Crep Protect komen vanaf vandaag met een oplossing: Klekt USED. Verkoop jouw gedragen sneakers gewoon via hun platform. Je kunt daar nu niet alleen terecht voor de verkoop van jouw DS (Deadstock) sneakers, maar ook met jouw gedragen sneakers. Hoe dan? horen wij je hardop denken. Nou, dat gaan wij je in deze blog post uitleggen!

Hoe gaat Klekt USED dan precies in zijn werk?

Het team van Sneaker Squad kent het probleem maar al te goed, je hebt een jaar geleden een paar sneakers gekocht en hebt deze een aantal keer gedragen, maar de sneakers staan nu in de kast en je draagt ze amper meer, verkopen dus die handel! Tot nu toe viel je dan buiten de boot op StockX en Klekt. Van dat probleem zijn we nu af, waardoor het nu in een handomdraai mogelijk is van je sneakers af te komen die stof staan te happen.

Of het nu om een paartje sneakers gaat die je twee keer gedragen hebt, of een paartje dat je meerdere gerockt hebt; no problemos. Maak een account aan op Klekt, maak foto's van je gedragen sneakers en stel jouw vraagprijs vast. Verder werkt alles zoals je gewend bent; zodra jouw paartje is verkocht krijg je een verzendlabel waarmee je jouw verkoop kunt verzenden en voila, done deal!

Experts controleren de tweedehands sneakers op echtheid

Alle gebruikte sneakers ondergaan een strenge authenticatie die wordt uitgevoerd door een team van experts, en met experts doelt Klekt op medewerkers met tientallen jaren ervaring in de sneakerindustrie. Zij zullen zorgvuldig controleren of de sneakers legitiem zijn, wat betekent dat er geen twijfel bestaat bij koper of verkoper. De experts van Klekt passen een zogenaamd multi-point inspection plan toe, waarbij vrijwel alles bekeken wordt - van het stiksel tot de zool en van de labels tot de toe box. Of je sneaker nou tweedehands of deadstock is, Klekt past op alle verkopen hun expertise toe.

Breaks KLEK 001 Still Social Facebook 1080x1080 8 1

Een frisse start met Crep Protect

Klekt werkt voor hun nieuwe Klekt USED project samen met Crep Protect, die wereldwijd bekend staan om hun sneaker cleaning tools. Een team van Sneaker Cleaning Technicians reinigen alle gebruikte schoenen grondig en voorzien de schoenen van een set Crep Protect Pills, de ultieme schoenverfrissers, zo komt ieder paartje dus super fris aan bij de koper.

Breaks KLEK 001 Still Social Facebook 1080x1080 12 e1628521855466
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur