Tim
Geschreven door
Tim

Het begin van een nieuw jaar is voor veel fans van de iconische Nike Air Max 1 sneaker het startsein om te beginnen met aftellen voor Air Max Day. Het jaarlijks terugkerende evenement staat ieder jaar op 26 Maart op de agenda en staat altijd garant voor minimaal één dikke release. Nike introduceerde Air Max Day in 2014 als feestdag waarmee de Air Max-lijn in het zonnetje werd gezet, het is de dag waarop in 1987 de Air Max 1 oorspronkelijk werd uitgebracht. We kunnen nog niet officieel bevestigen dat deze Nike Air Max 1 "Design By Japan" onderdeel zal zijn van de Air Max Day line-up, maar gezien de datum waarop deze officiële foto's naar buiten zijn gebracht is de kans vrij groot dat de sneaker in Maart zal gaan droppen.

Nike Air Max 1 "Design By Japan"

Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 "Design By Japan"

Nike Air Max 1 "Design By Japan"

FD0395-386
Alle verkooppunten
Nike Air Max 1 Design By Japan Foto 2
Nike Air Max 1 Design By Japan Foto 3

De Nike Air Max 1 "Design By Japan" laat zich inspireren door de jaren 80

Door het toepassen van een combinatie van nubuck en mesh materialen, in combinatie met de kleuren crème, grijs, groen en vintage geel lijkt het alsof de sneaker zo uit de jaren 80 is komen lopen. Langs de toebox en de kraag zien we grijs mesh, in combinatie met een nubuck mud guard en zijpaneel die zijn uitgevoerd in een olijfgroene tint. We zien de toepassing van nubuck ook nog terug in een grijze tint, bovenaan de wreef, terwijl de tong en veters een vintage crème tint hebben gekregen. De tong is voorzien van een Nike logo, maar in plaats van het huidige lettertype is er gekozen voor een retro lettertype dat te zien was op de Nike-sneakers uit het verleden.

We hebben de naam van deze Air Max 1 sneaker niet zelf verzonnen, want op de binnenzool van de sneaker zien we de tekst "Design By Japan". Als we de achterkant van de sneaker bekijken zien we een vleugje oranje nubuck, terwijl het hele ontwerp van de sneaker zijn afronding krijgt door een crèmekleurige vintage tussenzool in combinatie met een rubberen buitenzool.

Zoals gezegd gaan we er vanuit dat de sneaker in Maart zal gaan droppen, maar niets is nog zeker. We houden je vanzelfsprekend op de hoogte van al het nieuws op onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Nike Air Max 1 Design By Japan Foto 4
Tim
Geschreven door
Tim