De geruchten over een vervolg op Virgil Abloh en Nike's record-breaking 'The 10'-collectie uit 2017 nemen meer en meer toe. Insiders als py_rates noemen dit vervolg al "The 20", wat de suggestie wekt dat het hier daadwerkelijk om een vervolg gaat op de voorgaande collectie. Geruchten blijven geruchten, maar nu Virgil recent een nieuwe website online heeft geplaatst met teasers voor deze nieuwe collectie, kunnen we er onderhand wel zeker van zijn dat 2021 veel nieuws zal gaan brengen!


De website waar we het over hebben gaat onder de naam 'Public Domain' en is ontworpen om Abloh's eigen bureaublad na te bootsen. Zo zien we een aantal mappen waarmee je door de Off-White x Nike-archieven kunt bladeren. Je kunt afbeeldingen vinden van schetsen uit "The 10", een Zoom-gesprek tussen Abloh, Mahfuz Sultan en Arthur Jafa, een video-doorbladeraar van het Virgil Abloh x Nike "Icons"-boek en meer. Het meest interessante deel van deze site is echter de rij schoenen onderaan de pagina.

Onderaan de pagina zien we een rij met alle Off-White x Nike-schoenen die tot nu toe zijn uitgebracht, evenals een paar die zijn geblurd met de woorden "ACTUALLY PENDING" in het kenmerkende Helvetica Bold-lettertype van Abloh. Van de zeven geblurde schoenen kunnen we de Off-White x Nike Air Force 1 "University Gold", de Air Jordan 1 "Canary Yellow" en de twee Futura x Nike Dunk Lows herkennen. Er zijn ook twee grijze high-top modellen, waarvan wordt aangenomen dat het de Off-White x NikeCourt Flare 2 PE is - een schoen die is ontworpen voor Serena Williams.

Bekijk de zeven "Actually Pending" modellen en laat ze even op je inwerken. Ook hebben we alvast wat mockups toegevoegd zodat je een idee krijgt wat er ongeveer komen gaat. De Public Domain website van Virgil Abloh kun je hier vinden.

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom sneakers? Check dan regelmatig onze sneaker releasekalender, ons blog en onze Facebook pagina.

Stephan
Geschreven door
Stephan