Tim
Geschreven door
Tim

Nike neemt ons mee back down memory lane, naar de jaren 80 om precies te zijn met de introductie van de '86 OG versie van de iconische Air Max 1 sneaker. De sneaker maakt gebruik van een net even iets andere Air Unit dan we gewend zijn van de oorspronkelijke ontwerper van de sneaker - Tinker Hatfield. Na een hele reeks releases in vier colorways, heeft Nike vandaag laten weten dat er nog een versie zal gaan droppen die waarschijnlijk iets gelimiteerder zal zijn dan we tot nu toe hebben ervaren. Het gaat om deze aankomende Nike Air Max 1 '86 OG Lost Sketch "Blue Safari" waarvan we inmiddels de officiële foto's én de releasedatum van hebben.

Nike Air Max 1 86 'PRM "Blue Safari"

16
Jun 2023
Nike Air Max 1 '86 OG Lost Sketch "Blue Safari"

Nike Air Max 1 '86 OG Lost Sketch "Blue Safari"

DV7525-001
Alle verkooppunten
Am1 big bubble blue safari

Nog meer Big bubble's

Net als bij andere '86 OG-versie, brengen de sneakers een eerbetoon aan het originele Air Max-ontwerp en de 'Big Bubble'. Diverse blauwtinten zijn toegepast over het bovenwerk, terwijl een vleugje speelsheid aan het ontwerp is toegevoegd door de suède mud guard te voorzien van een safariprint die van de teen tot aan de hiel loopt. Lichtblauwe tinten sieren de wreef, het middenvoetpaneel en de hieloverlays, terwijl groenachtige grijze tinten de toebox, veters en kraag sieren. De Swoosh, branding en de inlegzolen zijn uitgevoerd in een donkere Navy Blue kleur die er heerlijk uitknald op de lichtere basiskleuren.

De schoen krijgt zijn afronding door de toepassing van een vintage tussenzool, die een grotere Air-unit in de hiel herbergt. Wat we nog niet eerder hebben gezien bij de Big Bubble releases, is de tekst "AIR" dat in dit geval te zien is boven de Air Bubble. Een Navy Blue buitenzool rond het prachtige ontwerp af.

De releasedatum staat voorlopig op vrijdag 16 juni, maar mocht daar verandering in komen dan hoor je van ons via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Am1 big bubble blue safari close
Am1 big bubble blue safari front
Tim
Geschreven door
Tim